Frontul Civic Unit anunță un protest, în Piața Victoriei, începând cu ora 18.00, împotriva Legii carantinării. La proteste și-au anunțat prezența nume importante din societatea civilă, anunță aceștia într-un comunicat de presă

”Legea carantinei urmează să fie dezbătută în Senat luni. Aceasta este cea mai gravă lege din istoria României, fără precedent în Uniunea Europeană și nu are voie să existe în niciun stat democratic! Textul de lege încalcă flagrant Constituția și toate drepturile firești ale cetățenilor pe termen nelimitat.

Într-o țară în care un Guvern și un Parlament populat de agramați, alcoolici și infractori accelerează in curba către o distopie Orwelliană, cetățenii au datoria să-și apere drepturile și libertățile câștigate în 1989.

Avocatul Gheorghe Piperea, Ong-ul OCHR, Avocatul Dan Chitic, Dr. Razvan Constantinescu, inginerul Pompiliu Diplan, regizorul și publicistul Iulian Capsali, Cezar Ionascu, jurnalista independentă Iosefina Pascal și-au anunțat prezența duminică, pe 12 iulie, de la 6 PM, la Guvernul României. Lista este deschisă și continuă să se updateze cu cei care-și anunță participarea.

Mai jos sunt menționate cele mai importante extrase din legea carantinei care atacă fără precedent drepturile cetățenești ale oricărei persoane suspectate de a fi infectată cu orice agent patogen, fie el COVID sau orice alt microorganism.

1. Orice epidemie se poate institui, oricând, de către OMS sau Guvern, fără a se lua în calcul date și statistici medicale ci speculații similare cu cele prin care s-a instituit starea de urgență în România la recomandarea OMS-ului, fără a se fi întrunit condițiile de declarare a unei epidemii.

2. Prin aceasă abominație legislativă, părinții pot fi scoși din schemă de către stat!

Legea permite separarea forțată a membrilor familiei în cazul unei epidemii cu orice microorganism considerat patogen, nu doar COVID-19 prin decizie motivată a Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană identificată. Membrii familei pot fi separați: copii de părinți, bătrânii vulnerabili de copiii lor, persoane cu handicap de aparținători și plasate în grija statului o săptămâna, două, sau câte consideră statul că sunt necesare. De asemenea, cei carantinați, riscă să fie îndopați cu medicamente care pot avea reacții adverse severe chiar dacă sunt sănătoși și nu prezintă simptome de boală. Mulți nu vor ști cum să refuze tratamente nocive care le pot debilita organismul pentru totdeauna.

3. Statul îți confiscă lucrurile pe termen incert. Bunurile suspecte de a fi contaminate, sunt carantinate până la decontaminare sau distrugere, după caz, conform prevederilor legale in vigoare. Decizia de carantinare este un act administrativ și va fi comunicată persoanei al cărui bun se carantinează. Procedura de aplicare a măsurii de carantinare a bunurilor se stabilește prin ordin al Ministrului Sănătății.

Doar societatea civilă mai poate opri această oroare legislativă pe care o șleahtă de penali vor să o aplice în România transformându-ne în cobai umani la cheremul OMS-ului, a unui Guvern și a unui Parlament care mustesc de corupție și infractori. Fără masă critică în stradă, nu va exista nicio presiune suficient de puternică astfel încât să oprim acest coșmar legislativ care ar putea arunca românii într-un Auschwitz modern.

Nu este vorba de Teoria Conspirației, de Bill Gates, de Illuminati sau de masoni! Este vorba despre drepturile noastre și ale copiilor noștri amenințate de o mână de pușcăriabili!”, arată Frontul Civic Unit. coral