News Flash:

Raed Arafat: „Valul doi nu este o glumă. Nu știm cum va fi”

7 Mai 2020
1330 Vizualizari | 0 Comentarii
raed arafat 02

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a avertizează că, cel mai probabil, România se va confrunta și cu un „val doi” al pandemiei. „Nu știm cum va fi”, spune Arafat. Șeful DSU este de părere că autoritățile au luat până acum măsurile potrivite, însă relaxarea trebuie să se facă cu respectarea regulilor. 

„S-au luat măsuri potrivite la timpul potrivit care ne-au ajutat să trecem printr-o situație care putea să fie mult mai rea, într-un mod mai suportabil. (...) Vrând, nevrând măsurile care s-au luat, inclusiv prin starea de urgență ne-a permis să ținem sub control epidemia, și asta se va arăta în viitor. Deja o spun și persoane care fac analize de acest gen că România totuși s-a menținut(...). Să nu ne înecăm la mal, acum la sfârșit. Relaxarea trebuie să înceapă din data de 15, dar și relaxarea trebuie să fie graduală și să existe și atunci reguli”, a declarat Arafat, la Antena 3.

Un val doi ar putea să lovească România în toamnă și ar putea să se suprapună peste gripa sezonieră. „Vom avea o problemă serioasă”, avertizează Arafat.

„Poate că acum vine vara, vine vreme frumoasă și totul este ok. Noi nu știm cum va fi, va veni gripă sezonieră care și ea este o problemă serioasă și va veni lângă ea COVIDUL, dacă e așa cum spun oamenii de știință. Vom avea două probleme convergente, care amândouă au aproape aceleași simptome, cu diferențe, dar e greu să le diferențiezi. Problema care se pune acum e că noi trebuie să întărim situația noastră, să întărim uneltele noastre de a lupta cu această problemă. Tot mapamondul se confruntă cu o situație care nu s-a confruntat până acum deloc”, a mai spus acesta.

Șeful DSU este de părere că amenzile date în această perioadă au fost „unelte” în bătălia cu boala COVID-19. Arafat spune că „nu crede” că amenzile au fost date fără motiv.

„Pierdem unelte. Nu mai avem cum să impunem anumite reguli față de cei care nu vor să le aplice, că cei care vor să le aplice le aplică oricum...dacă noi pierdem aceste unelte înseamnă că bătălia s-ar putea să se piardă sau războiul să se piardă”, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 33 queries | Mysql time :0.059762 (s)