News Flash:

Se suspenda plata facturilor! Legea a trecut de Parlament

4 Aprilie 2020
3790 Vizualizari | 0 Comentarii

Un proiect de lege care prevedere suspendarea platii facturilor la gaz, electricitate, apa-canal, salubritate, internet si telefonie a trecut de Parlament. Legea trebuie promulgata de presedintele Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial pentru a putea intra in vigoare.
Se suspenda plata facturilor! Legea a trecut de Parlament

Camera Deputatilor a adoptat vineri, in calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede amanarea pe o perioada de 3 luni a platii facturilor la toate utilitatile. Este vorba despre facturile la gaz, electricitate, apa-canal, salubritate, internet si telefonie, potrivit cancan.ro

Proiectul a fost initiat de PSD, ALDE si Pro Romania.

Art. 4.- (1) La cererea beneficiarului, persoana fizica afectata direct sau indirect de masurile impuse de autoritatile competente, pe perioada starii de urgenta sau a operatorului economic, a carui activitate a fost oprita sau a caror venituri sau incasari s-au diminuat cu minimum 15% in luna in curs raportat la media celor doua luni anterioare, se amana la plata, pentru o perioada de 3 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilitati: apa-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV, cu exceptia serviciilor de voce si date mobile.

(2) La expirarea perioadei de 3 luni mentionate la alin.(1), beneficiarii de servicii de utilitati vor plati sumele scadente, esalonat, pe o perioada de 12 luni de la expirarea perioadei, fara a li se percepe dobanzi si penalitati de intarziere.

Totodata, contribuabilii operatori economici ar urma sa nu plateasca dobanzi sau penalitati de intarziere pentru perioada in care plata acestor utilitati este amanata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044860 (s)