News Flash:

Temeri tot mai mari față de revenirea virusului atat în Romania, cat și în lume. Ministrul Tătaru: „Sper să nu fie al doilea val”

21 Iunie 2020
1401 Vizualizari | 0 Comentarii
Tataru

În România, dar și în întreaga lume, oficialii încep să se îngrijoreze tot mai tare de creșterea puternică a numărului de infectări cu noul coronavirus. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a mărturisit vineri că “sper să nu fie al doilea val!”.

La nivel mondial, vineri s-a înregistrat recordul numărului de noi infectări – în special din cauza exploziei pandemiei în cele două Americi. În România, măsurile de relaxare au coincis cu revenirea virusului. Au fost 2.000 de noi cazuri în ultima săptămână, iar spitalele s-au umplut de pacienți.

Avertismentul ministrului Sănătății: “Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri. Sper să nu fie al doilea val”. Aceleași temeri sunt peste tot în lume

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a atras vineri atenția că, în ultima săptămână, au fost 4 zile în care s-au înregistrat câte cel puțin 300 de cazuri: ”Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanţă oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, să revenim ca nr de cazuri într-un context în scădere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile în creştere. Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acţioneze doar autorităţile, ci şi populaţia. Sunt încă nişte precauţii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic”.

Declarația a fost făcută la Focșani, în județul Vrancea – feuda baronului Marian Oprișan (PSD). Aici s-au consemnat, până acum, 893 de cazuri, din care peste 100 în ultimele zile.

Nelu Tătaru a adăugat: ”E nevoie de multă colaborare între spitalele Covid si spitalele suport, mai avem o perioadă pe care trebuie să o gestionăm, nu am terminat partea ascendentă. Sper să fie o creştere progresivă şi sporadică, nu una exponenţială, ca să ne gândim ca la 1 iulie să avem o altă măsură de relaxare, iar la 15 iulie-inceputul lunii august să  avem o viaţă cvasinormală, dar depinde numai de noi. Trebuie să ne obişnuim să trăim cu această transmitere comunitară, dar subliminală, nu accentuată, trebuie să pregătim momentul toamnă-iarnă. Totul depinde de noi”.

În România, spitalele de boli infecțioase sunt deja arhipline cu miile de cazuri înregistrate în ultima săptămână

Medicii epidemiologi și oficialii guvernamentali au încercat în ultimele zile să liniștească lumea și au spus, în mod repetat, că situația este sub control, că nu vor fi reinistituite restricții și că au prevăzut această creștere a cazurilor. Panta ar trebui să redevină descendentă săptămâna viitoare, speră ei.

Pe de altă parte, spitalele de boli infecțioase din România au raportat, unul după altul, în ultimele zile, că au atins capacitatea maximă și nu mai au loc pentru alți bolnavi de Covid-19.

Numărul infecțiilor a crescut și nu dă semne de scădere.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 22 queries | Mysql time :0.041154 (s)