News Flash:

Teste de salivă primite de la școală, vândute de părinți pe internet. Kiturile sunt date ca elevii să fie testați de două ori pe săptămână

10 Decembrie 2021
515 Vizualizari | 0 Comentarii
Teste de saliva vandute de parinti

Nici cu a început bine testarea elevilor, că au și fost puse la vânzare pe internet primele kituri cu teste de salivă. După ce le-a fost pasată responsabilitatea de a-și testa copiii pentru depistarea COVID-19, unii părinți deja au început să fie întreprinzători.

Părinții au început să vândă testele de salivă pe internet

Testarea elevilor nu este obligatorie, dar toți părinții au primit teste de salivă din partea școlilor. Astfel, unii dintre ei au venit cu ideea ingenioasă de a le vinde pe internet, în loc să-și testeze copiii.

Pentru că majoritatea școlilor au ales ca testarea să fie făcută acasă, de părinți, kiturile cu teste de salivă au ajus în posesia acestora. Ele ar trebui să fie folosite pentru testarea elevilor de două ori pe săptămână, dar pe site-uri au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor

Cum se desfășoară testarea elevilor în România

Deoarece testarea elevilor nu este obligatorie, unii părinți aleg să nu o facă. De asemenea, comunicarea rezultatelor nu este o decizie unitară, pentru că fiecare școala hotărăște cum să facă. În unele școli, rezultatul este comunicat doar dacă este pozitiv, iar în altele sunt transmise toate rezultatele. O parte dintre unitățile de învățământ cer, de asemenea, ca părinții să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori.

„Autoritățile nu au gândit această activitate de testare în unitățile școlare cum o fac celelalte state.
Nemulțumirea noastră este dată de faptul că în familie nu ajunge pachetul nedesigilat, astfel că aceste teste ar putea fi compromise atunci când sunt manipulate de mai multe mâini. Plus că avem aceste teste doar pentru săptămâna aceasta", a spus Eugen Ilea, președinte pentru București al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar, la Digi24.

O procedură exactă nu există nici cu privire la înmânarea testelor. În prezent, elevii de liceu primesc testele de la profesori, iar în cazul copiiilor de gimnaziu testele le sunt înmânate părinților.

Totuși, unora li s-a cerut să semneze pentru ele, dar în alte situații, testele le-au fost puse elevilor mici în ghiozdan pentru a fi duse acasă.

O altă îngrijorare cu privire la testarea elevilor este reprezentată de acuratețea rezultatelor, aceasta fiind lăsată pe mâinile părinților. Odată pusă această problemă, autoritățle au spus că fac apel la responsabilitatea părinților.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1625 (s) | 33 queries | Mysql time :0.058556 (s)