Fostul preşedinte consideră că ”Arafat nu este capabil să ajungă la punctul în care se transformă într-o maşinărie umană lucidă, care acţionează cu exactitate şi eficienţă”.

Traian Băsescu cere STARE DE URGENȚĂ. Fostul președinte și actual europarlamentar Traian Băsescu a lansat, duminică seara, la România TV, un atac la guvern, spunând că deciziile se iau pompieristic. Acesta spune că pentru a se stopa pandemia, trebuie declarată stare de urgență.

Nu comentez ce spune Raed Arafat. Justiția îmi dă dreptate mie pentru că suspecdă ordinele comandantului acțiunii.

E atât de mic față de dezastrul pe care îl provoacă. Luați o Constituție și citiți. poate înțelege și premierul și ministurl de interne și comandantul operațiunii. Dacă vreți să mă aduceți în discuție cu un om inconștient, nu despre Arafat vreau să discutăm.

Noi românii putem să râdem noi. Adică așteptăm să așteptăm la 9 la mie, în loc să le iau când am descoperit primul caz.

La orașul Sibiu a făcut cineva o testare să vadă unde este concentrarea. Bucureștiul e asediat, a făcut cineva o testare. Se lucrează ca la pompieri, dăm toți cu tulumba cu apă unde e focul mai mare”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu, anunţ surprinzător: Când românii vor înţelege cât de rău a făcut Arafat sistemului medical, acesta va fi pensionar

Traian Băsescu cere STARE DE URGENȚĂ. „S-a ridicat prea devreme starea de urgență. Și acum, în ceasul al 12-lea, sunt luate jumătăți de măsură. Aș lăsa să circule doar un tren pe fiecare direcție, ce ne trebuie câte 3 către Suceava, Timișoara, pentru că se duce virusul de colo, colo. STB ventilează virusul prin toate cartierele Bucureștiului.

Arafat ăși asume să instituie carantină și polițiștii ce să facă pentru că el e un secretar de stat în MAI. Critic modul cum se iau măsurile, cu pierderi foarte mari. Dacă s-ar lucra chirurgical, cu peste 100.000 de teste, am vedea unde trebuie făcute carantinările și izolate localitățile.

Dacă vrem să stopăm pantemia, trebuie raționalizat transportul public, funcționarii să lucreze de acasă și introducerea stării de urgență. Fără stare de urgență, nu poți suspenda drepturile constituționale. Acum trebuie introdusă starea de urgență pentru a stopa decesele”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu cere STARE DE URGENȚĂ: Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că ISU, structură militarizată, are ca obiectiv fundamental ”eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă”, lucru care în pandemia de Covid-19, ca şi în alte situaţii, s-a dovedit că nu poate face sub coordonarea lui Raed Arafat. ”Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcţia de purtător de cuvânt şi de imagine tv. Pentru acţiune în situaţie de criză, ISU are nevoie de un cap limpede”,susţine fostul preşedinte.

”Domnule doctor Arafat, nu-ţi vreau răul! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, i se mai spune ISU.  Este o structură militarizată care are ca obiectiv fundamental al activităţii «eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă». În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI şi mijloacele de transport destinate bolnavilor aflaţi în situaţie critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme.  Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la «performanţa» de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur şi simplu la uciderea a şase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Traian Băsescu. coral