Un bărbat a zăcut mort în apartamentul său din Olso timp de nouă ani, până să fie descoperit de administratorul clădirii în care locuia, în decembrie 2020, informează The Guardian, care citează un anunț al poliției norvegiene.

Bărbatul avea în jur de 60 de ani și fusese căsătorit de mai multe ori. Potrivit televiziunii de stat NRK, avea și copii.

Vecinii lui spun că era un om retras și că atunci când au încetat să-l mai vadă au presupus că s-a mutat sau că a fost dus într-un cămin.

Corpul lui a fost găsit când administratorul clădirii a cerut poliției să deschidă ușa apartamentului, pentru că avea de făcut o lucrare în locuință.

Poliția estimează că bărbatul a murit în aprilie 2011, pe baza unei cutii de lapte și a unei scrisori din apartament. Autopsia a arătat că moartea a survenit din cauze naturale.

Pensia lui a fost oprită de autorități în 2018, după ce bărbatul nu a mai putut fi contactat sub nicio formă. Cu toate acestea, facturile lui au continuat să fie plătite automat din contul său bancar.

Inspectorul Grete Lien Metlied a declarat pentru NRK că ea și colegii ei s-au întrebat cum ar putea cineva să dispară și să treacă atât timp fără ca cineva să-i simtă lipsă. "Este un caz special și ne-a ridicat semne de întrebare despre cum a fost posibil așa ceva", a declarat inspectorul de poliție din Oslo pentru NRK. "În baza primelor informații, a fost clar o persoană care a ales să aibă cât mai puțin contact cu alți oameni".

Arne Krokan, profesor la Universitatea de Știință și Tehnologie din Norvegia, a declarat că sunt slabe șanse ca bărbatul mort să fi stat nedescoperit 9 ani dacă situația ar fi avut loc acum 30 de ani.

"Incapacitatea sistemelor tehnologice de a avertiza lipsa contactului fizic este prețul pe care l-am plătit pentru serviciile digitale", a spus Krokan.