Un ciclon care va aduce precipitații, mai întâi sub formă de lapoviță care se va transforma în ninsoare, va intra în țara noastră începând din această noapte. Temperaturile vor fi semnificativ mai mici. Vineri, ninsorile vor fi prezente în mare parte din țară, anunță meteorologii. Începând de joi seara, vremea se va răci accentuat și va ploua în cea mai mare parte a țării. La munte și, temporar, în zonele mai înalte din nordul Moldovei va ninge.

La început, precipitațiile nu vor fi însemnate, dar vor fi prezente în majoritatea regiunilor țării. Cantitățile de apă vor atinge, în general, 5 – 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vestul țării, vor depăși 30 de l/mp. Inițial va ninge doar în zonele înalte de munte, la altitudini de peste 1800 m, spun meteorologii.

Începând din dimineața zilei de joi, 17 noiembrie, aria ninsorilor se va extinde în zonele de munte din nordul țării și se va depune un strat de zăpadă și altitudini mai coborâte. Trecător, mai ales în a doua parte a zilei de joi și vineri, vor fi posibile intervale cu lapoviță și ninsoare și în zonele mai înalte din nordul Moldovei.

De asemenea, vântul se va intensifica puternic în vestul, sudul și estul țării, cu rafale ce vor atinge 40 – 50 km/h, iar izolat 60 – 70 km/h. În nordul și nord-estul țării, vremea va deveni destul de rece pentru această perioadă, cu tempperaturi ce se vor încadra vineri între 4 și 8 grade.

 

coral