Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID a spus că vaccinul produs de Johnson & Johnson va ajunge săptămâna viitoare în centrele de vaccinare.

„Vaccinul Johnson & Johnson a fost supus în cursul zilei de ieri unei evaluări de farmaco-vigilență de la EMA, s-a transmis că beneficiile depășesc riscurile, există acest semnal de siguranță, așa cum se întâmplă la AstraZeneca. E importantă informarea oamenilor”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Cel mai probabil, vaccinul Johnson & Johnson va fi folosit în centrele dirve-thru sau în centrele meidicilor de familie.

„Așteptăm comunicat de la Johnson & Johnson în ce privește următoarele livrări de doze, tocmai pentru a avea o predictibilitate și pentru a vedea cum le folosim, dar categoric de săptămâna viitoare ele vor fi puse în centre. Foarte probabil vor fi folosite în centre drive, centre mobile și pot să fie alocate și către medicii de familie. Va fi mult ușurat procesul de vaccinare, pentru că va fi o singură doză”, a precizat șeful campaniei naționale de vaccinare.

coral