News Flash:

Miracolul din frunza de pătrunjel. E uluitor ce efecte poate avea această plantă-medicament!

26 Noiembrie 2014
1438 Vizualizari | 1 Comentarii
Ce se cunostea pana acum despre patrunjel

Este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan (100 g de patrunjel proaspat contine 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan). Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar continutul de fier este mult mai mare decat cel din spanac. Practic, cu 25-30 mg patrunjel, acoperim necesarul zilnic de vitamina C (60-70 mg). Patrunjelul mai contine apiol, principiu estrogen, alte vitamine (B, E), calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, sulf, iod, clorofila, histidina (aminoacid care franeaza dezvoltarea tumorilor), apiol (stimuleaza contractiile uterine).

Noutati despre patrunjel

In 2004 s-a intuit existenta unor principii “estrogenicei (hormonal feminine) existente in banala frunza verde de patrunjel. Aceasta ipoteza, pe atunci criticata, a fost fructificata de cercetatori, care au dovedit, cu uneltele secolului XX, ca patrunjelul este “un real depozit de sanatatei.

Frunza puterii feminine

Gamma-androsteronul este un hormon descoperit in martie 2002, secretat in mici cantitati de unele zone ale glandelor suprarenale, care se pare ca regleaza o foarte mare parte a manifestarilor comportamentale feminine. In mod firesc, ne vom pune intrebarea: “Ce legatura are acest ciudat hormon cu patrunjelul?Ț. La aceasta intrebare au raspuns savantii care au constatat ca frunza de patrunjel, in special cea din zona Balcanilor, contine un procent de 0,01% substanta “hormonala” asemanatoare in proportie de 99,99% hormonului puterii feminine – Gamma 1 androsteron. “Hormonul vegetal” este, din nefericire pentru sexul slab, foarte rar secretat de glandele feminine si actioneaza de 12 ori mai activ asupra unor gene mostenite pe linie exclusiv materna. El induce fabricarea unor proteine specific feminine cu rol decisiv in conturarea si evolutia psihicului sexului frumos.

Indicatii

Patrunjelul este considerat unul dintre cele mai bune diuretice, datorita actiunii apiolei, ce favorizeaza eliminarea lichidelor, fiind utilizat in cazurile de obezitate, reumatism si afectiuni ale inimii, asociate cu acumularea apei in organism.

Contraindicatii

Nu se recomanda folosirea patrunjelului in cure in cazul femeilor insarcinate si al celor care alapteaza. In aceste cazuri, se poate consuma totusi patrunjel, dar in cantitati mici. Poate diminua secretia lactata si o poate chiar opri daca pe sani se aplica frunze de patrunjel strivite. Aceasta interdictie este categorica mai ales in cazul uleiurilor esentiale de patrunjel, care nu trebuie sub nicio forma folosite de femeile insarcinate, din cauza misticinei, o substanta care afecteaza sistemul nervos central si care poate produce convulsii. Folosit pe piele sensibila, datorita xantotoxinei si bergaptenului (reactive la lumina solara), poate produce chiar leziuni ale pielii.

Dieta cu patrunjel

Micul dejun: Este indicat ca la 20-30 minute dupa trezire sa se consume o ciorba care contine mult patrunjel. Foarte important este ca patrunjelul sa nu fie fiert, ci adaugat dupa incetarea clocotirii, stiut fiind faptul ca 70% din factorii activi sunt degradabili la temperaturi de peste 60-70%. Micul dejun : trebuie sa fie bogat in produse lactate si mai putin fainoase. Nu consuma mai mult de 150g lichide. Dupa savurarea mesei, stai 5-10 minute relaxat in pat, evitand efortul fizic. Daca obisnuiesti sa faci gimnastica dimineata, fa-o inainte cu 20 de minute de a lua “medicamentul din ciorbita cu patrunjel”.

Dejunul : Pentru cea mai buna asimilare a elixirelor din patrunjel, fa un efort si ia masa intre orele 12.30 si 13.45. Fa o salata de verdeturi, in care patrunjelul sa domine. Se recomanda chiar mestecarea tihnita de salata de patrunjel, foarte putin sarata, dupa masa. Evita, pe cat se poate, deserturile foarte dulci imediat dupa masa.

Cina : O terapie sau o serioasa cura profilactica cu patrunjel necesita sa respecti o ora fixa de luat cina, de preferat pana in 19.30. Ca si la micul dejun, este indicata “zeama de patrunjeli, care poate fi o ciorba sau chiar un ceai de fructe cu patrunjel.

Sursa : Revista Felicia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

vitamina c provitamina a fier mangan patrunjel proaspat hormon dejunul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 32 queries | Mysql time :0.015947 (s)