News Flash:

Primarul din Zalau pierde la Cluj prima runda cu Agentia Nationala de Integritate

20 Septembrie 2014
1923 Vizualizari | 0 Comentarii
Radu Capalnasiu
Magistratii Curtii de apel din Cluj au respins miercuri contrestatia lui Radu Capalnasiu, primarul municipiului Zalau, fata de raportul de evaluare al Agentiei Nationale de Integritate, care l-a gasit in stare de incompatibilitate.

Potrivit inspectorilor ANI, Radu Capilnasiu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 17 mai 2010 – 01 august 2013, precum si in perioada 26 iulie 2010 – prezent, intrucat a detinut, simultan, functia de Primar al Municipiului Zalau, Judetul Salaj, si calitatea de reprezentant al Municipiului Zalau in cadrul Adunarii Generale a Asociatilor S.C. E-STAR ZA DISTRITERM S.R.L., precum si in cadrul Adunarii Generale a Asociatilor S.C. CITADIN ZALAU S.R.L.

Citeste si: Exclusiv: Deputatul-carciumar Ioan Modovan s-a plans instantei ca ANI i-a incalcat dreptul

Astfel, acesta a incalcat dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Functia de primar […] este incompatibila cu […] functia de reprezentant al unitatii administrativ – teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local”. Prima societate este rezultatul unei asocieri intre Primaria Municipiului Zalau si o firma din Ungaria, cu participare de 49 la suta a municipalitatii, asociere care in 2010 a concesionat pe 49 de ani serviciul de distributie si transport al energiei termice in sistem centralizat. Intre timp, societatea a intrat in faliment.

Cea de-a doua societate functioneaza in subordinea Consiliului Local Zalau si se ocupa de administrarea domeniului public al orasului.

Citeste si: ANI cere pentru a treia oara revocarea a doi parlamentari incompatibili

Capalnasiu a anuntat imediat dupa anuntul Ani privind starea sa de imcompatibilitate ca institutia nu a fost corect informata.

"Nu fac parte din Adunarea Generala a Actionarilor a SC Citadin Zalau SRL. Datele gresite ale Oficiului Registrul Comertului Salaj au fost preluate de ANI fara sa le fi fost verificata acuratetea.  In ceea ce priveste aceasta societate, in calitate de primar am fost imputernicit de Consiliul Local al Municipiului Zalau sa semnez actele de infiintare a societatii iar de Adunarea Generala a Actionarilor SC Citadin Zalau SRL am fost imputernicit sa semnez contractul de manager. 

Incompatibilitatea cu calitatea de membru in AGA a S.C. E-STAR ZA DISTRITERM S.R.L., de asemenea o informatie incorecta. Prin statut, actionariatul si conducerea societatii despre care vorbim sint asigurate de  firma maghiara. Precizez ca este vorba de  o functie neremunerata".

Capalnasiu mai are o cale de atac, putand contesta decizia Curtii de Apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Citeste si: Traian Basescu respinge salvarea primarilor INCOMPATIBILI
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

radu capalnasiu incompatibilitate radu capilnasiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 34 queries | Mysql time :0.065451 (s)