News Flash:

Calin Corodea, seful ISCTR Alba, a povestit instantei cum l-a dat afara Rares Pop. Nu a vrut sa anuleze o nota de control, asa ca a zburat

16 Martie 2015
3664 Vizualizari | 2 Comentarii
Rares Pop
Calin Corodea, fostul inspector coordonator ISCTR al Judetului Alba a fost prezent vineri, la Tribunalul Cluj, pentru a fi audiat in calitate de parte vatamata, in procesul de coruptie al fostului coordonator al ISCTR Rares Pop. Corodea a fost categoric, a fost schimbat din functie, pentru ca a refuzat sa anuleze o nota de constatare a inspectorilor, care amendasera o scoala din localitatea Bistra.

Corodea a relatat despre faptul ca in perioada respectiva fusese demarat un control tematic la mai multe scoli. A fost sunat intr-o seara, in jurul orei 18,30 de catre prefectul Gh Feneser, care i-a cerut explicatii legate de control. Inspectorul coordonator i-a spus ca nu cunoaste ce se intampla la Bistra, unde controlul era in curs de desfasurare. Prefectul i-a solicitat un raport al actiunii de control, refuzat insa de Corodea.

Dupa convorbirea telefonica cu prefectul, Corodea l-a apelat pe Rares Pop, caruia i-a spus ca nu i se pare normal sa fie apelat de prefect, deoarece institutia lor nu are relatii de subordonare locala, ci doar fata de conducerea din Bucuresti. Seful sau de la Cluj i-a spus insa sa mearga pana la prefect, sa vada ce doreste.

A doua zi, Corodea s-a intalnit cu prefectul, caruia i-a prezentat situatia din teren, relatandu-i ca inspectorii au constatat ca autovehicolul care transporta elevi la scoala din Bistra nu are tahograf si limitator de viteza si ca urmeaza sa fie sanctionata conducerea scolii. Prefectul s-a ratoit la el, afirmand ca este un abuz in servici al inspectorilor.

Ulterior, Rares Pop i-a spus sa anuleze nota de control si sa trimita alta echipa la scoala din Bistra. Inspectorii Viorel Rusu si Decebal Popa au relatat lui Corodea ca si asupra lor s-au facut presiuni si fost amenintati cu detasarea in Calarasi si Teleorman. Calin Corodea a refuzat sa anuleze nota de constatare a subordonatilor sai, sustinand ca acestia si-au facut datoria.

Atunci mi-am dat seama ca voi fi schimbat, din discutiile cu Rares Pop, dar i-am spus ca nu ma intereseaza functia de coordonator, a declarat Corodea in fata magistratului Nora Boiciuc.
Ca sa analizeze refuzul inspectorului coordonator din Alba, a venit la sedinta de analiza la Cluj chiar seful ISCTR. Desi intrebat de Corodea, Dorin Stefan a apreciat ca acesta nu a gresit prin refuzul sau de anulare a notei de constatare, seful ISCTR Alba a fost inlocuit din functie.

Corodea nu a contestat destituirea, pentru motivul ca nu mai dorea sa ocupe aceasta functie. M-am saturat de acest mod de lucru, de modalitatea de abordare a problemelor, fa aia, lasa-l pe ala, presiunile de sus.

In mod bizar, masina controlata la Bistra avea inspectia periodica efectuata, desi nu detinea tahograf si limitator de viteza.

Rares Pop, fostul sef al ISCTR Transilvania, Claudiu Crisan, fostul sef al ISCTR Cluj si Radu Dohotar, inspectorul coordonator al ISCTR Bistrita sunt judecati la solicitarea procurorilor DNA, fiind suspectati de numeroase interventii asupra inspectorilor din teren, pentru anularea unor note de constatare si sanctiuni date unor soferi cu nereguli.

Rares Pop respinge in totalitate acuzatiile, Radu Dohotar a sustinut ca a existat recomandarea lui Rares Pop de a fi mai toleranti la sanctionarea unor abateri, dar Claudiu Crisan a fost categoric, existau interventii frecvente ale sefului teritorial, pentru anularea unor amenzi sau ale unor note de constatare.

Sursa foto: Gazeta de Cluj
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

calin corodea isctr tribunalul cluj audiat vatamata procesul coruptie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031413 (s)