News Flash:

Cipru: Parlamentul amana votul privind taxa pe depozite

19 Martie 2013
1058 Vizualizari | 0 Comentarii
Parlamentul amana votul privind taxa pe depozite
Parlamentul cipriot a amânat de luni pentru marti votul asupra taxei pe depozitele bancare, impusa de zona euro in schimbul unui pachet de ajutor financiar, iar institutiile de credit din Cipru ar putea ramâne inchise mai multe zile pentru a se evita o retragere masiva de lichiditati.

Tarile din zona euro au convenit, sâmbata, asupra unui pachet de imprumuturi externe de 10 miliarde de euro pentru Cipru, insa fondurile sunt conditionate de introducerea unei taxe pe depozitele bancare, prin care guvernul de la Nicosia sa obtina circa 5,8 miliarde de euro. Creditorii externi au avansat o taxa de 6,7% pentru conturile cu mai putin de 100.000 de euro si 9,9% pentru cele care depasesc acest nivel.

 In prezent, au loc discutii pentru modificarea treptelor de taxare, astfel incât sa fie protejate in mai mare masura persoanele cu depozite mici. "Modul in care Cipru isi organizeaza finantarea contributiei este decizia guvernului cipriot", a declarat luni Steffen Seibert, purtator de cuvânt al cancelarului german, Angela Merkel. In contextul discutiilor privind nivelurile de taxare, parlamentul a amânat din nou votul, pentru marti dupa-amiaza. Votul a fost initial planificat pentru duminica.

Bancile ar trebui sa ramâna inchise timp de mai multe zile, pentru a se evita retragerea masiva a banilor, noteaza AFP.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

parlamentul cipriot taxei depozitele bancare zona euro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.5741 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012096 (s)