Mai sunt 13 zile in care clujenii pot depune proiecte pentru oras in cadrul procesului de Bugetare participativa 2021. Anul acesta, cei care au depus initiative au preferat sa se concetreze pe proiecte de mai mica anvergura, punctuale, sau sa readuca in discutie promisiuni inca neonorate de municipalitate, precum lac pe Chios sau parcari drive-in. Iata cateva dintre propunerile acestora:

Asfaltarea strazii Campul Painii si modernizarea trotuarelor

Strada Piezisa modernizata si pietonala

Modelul concursului de soluții aplicat cu succes străzilor în oglindă E. Zola și Sextile Pușcariu, ar putea fi replicat și pentru str. Constantin Daicoviciu, Paul Chinezu, Virgil Fulicea.

Sensuri unice in Dambul Rotund

Pista de alergare rooftop

Intersectia semaforizata dintre strazile Splaiul Independentei si Uzinei Electrice (zona podului Giuseppe Garibaldi) ar putea fi decongestionata prin constructia unui pasaj pietonal si ciclistic suprateran.

Parasolare pe locurile de joaca

Pumptrack modular in 3 locatii din municipiul Cluj-Napoca: parcul sportiv Gheorgheni, baza sportiva din Manastur 'la terenuri' si malul stang al Somesului pe pajistea dintre podul Garibaldi si podul Albastru.

Amenajarea unui patinoar pe lacul Chios

Educatie rutiera pentru copii in minipoligon

Cadastru digital metropolitan

Toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au împlinit vârsta de 18 ani pot depune proiecte pentru dezvoltarea orașului pe platforma www.bugetareparticipativa.ro. Proiectele pot fi depuse până pe 18 iulie. Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii:

1. Alei, trotuare şi zone pietonale;
2. Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei;
3. Spații verzi și locuri de joacă;
4. Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.);
5. Infrastructură educațională și culturală;
6. Oraşul digital.

Pentru informații suplimentare cu privire la procesul de Bugetare participativă: website: www.bugetareparticipativa.ro; email: bugetareparticipativa@primariaclujnapoca.ro; telefon: 0371 376 646 facebook: Bugetare participativă (https://www.facebook.com/bugetareparticipativa)