Reprezentanții IPJ Cluj arată, într-un comunicat de presă remis pe adresa redacțiilor clujene, faptul că probele de sânge analizate la Institutul de Medicină Legală infirmă probele inițiale, adică șoferul Ștefan Tudor Cârjă nu consumase substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, accident soldat cu decesul unei tinere în vârstă de 19 ani.

În data de 21 ianuarie, IPJ Cluj, anunța următoarele:

“În urma testărilor preliminare efectuate la unitatea medicală, se pare că tânărul ar fi consumat substanțe psihoactive.”

Presa a citat sursa oficială, din 21 ianuarie, fără a avea posibilitatea legală să verifice actele medicale de la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj, unde au fost făcute analizele preliminare care au stabilit presupusul consum de substanțe ( canabis ) interzise.

Pe data de 23 ianuarie, lucrurile se schimbă total, iar Poliția Cluj s-a grăbit să anunțe că informațiile furnizate public au fost GREȘITE. Până în acest moment nu se cunosc amănunte în acest sens și nici de unde au apărut informații GREȘITE.

IMPORTANT: Biroul de Presă al Poliției Cluj furnizează informații oficiale, primite din teren, de la medici și de la polițiștii care fac cercetările.

Cine a greșit? Până la aflarea adevărului, vă prezentăm comunicatu de presă OFICIAL al Poliției Cluj, în care se arată, pe baza analizelor realizate la Institutul de Medicină Legală că oferul nu a consumat substanțe psihoactive sau alcool.

”Comunicat de presă din data de 21.01.2019:

La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 03:00, pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a alteia.

”Urmare accidentului din 21 ianuarie 2019, produs pe DN1 E60, în afara localității Florești, a fost înregistrat un dosar penal, cercetările fiind efectuate in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a conducătorului auto, existând indicii cu privire la existența substanțelor psihoactive în organismul acestuia din urmă.

În urma primirii Buletinului de Analiză Toxicologică de la Institutul de Medicină Legală, vă comunicăm faptul că rezultatul este negativ în ceea ce privește existența substanțelor psihoactive sau a alcoolului în organismul șoferului implicat în accident, deși testele inițiale, preliminare, de la unitatea de primiri urgențe, au indicat prezența unei substanțe psihoactive.

Cercetările vor fi continuate de către polițiști sub supravegherea unității de parchet competente,  având în vedere și rezultatul analizelor toxicologice”, precizează Poliția Cluj.

Se așteaptă realizarea unei anchetă interne în cadrul IPJ Cluj  în privința informațiilor furnizate, în acest caz deosebit de grav. Cu siguranță, ancheta procurororului de caz va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și care a fost vina șoferului.