Bicicletele electrice au câștigat popularitate în ultimii ani nu numai în rândul celor în vârstă, ci și în rândul celor mici. Aceste vehicule au numeroase avantaje pentru sănătatea organismului, așadar, descoperă de ce merită să achiziționezi o astfel de bicicletă copilului tău.

E-bike copii – când este o idee bună?

Dacă îți dorești să petreci mai mult timp alături de familia ta în aer liber, bicicletele electrice pot fi o modalitate de a aduce un plus de confort și entuziasm în timpul călătoriilor voastre. Indiferent de vârsta celui mic, în cadrul într-un magazin biciclete Cluj vei putea găsi numeroase modele din care să alegi. O astfel de bicicletă va egaliza rezistența fiecărui membru al familiei, ceea ce vă va permite să parcurgeți împreună distanțe mult mai mari.

E-bike copii – prin ce se caracterizează?

Din punct de vedere tehnic, modelele de e-bike copii nu diferă mult față de cele destinate persoanelor adulte. Motorul bicicletei electrice, amplasat central sau în butucul spate, sprijină utilizatorul în parcurgerea unui anumit număr de kilometri. De obicei, poți alege unul dintre cele trei moduri, datorită cărora vei ajusta parametrii la propriul ritm.

Puterea bateriei este un parametru care îți va permite să estimezi cât de mult vei putea parcurge. La cele mai multe biciclete electrice, bateria este amplasată pe cadru, oferind acces liber la ea. Merită să alegi un model detașabil, care îți va permite să iei bateria pentru bicicleta electrică și să o încarci convenabil acasă.

Ce să cauți când alegi un e-bike copii?

Unul dintre cei mai importanți parametri cărora trebuie să le acorzi atenție când alegi un e-bike pentru copii este greutatea vehiculului. Trebuie amintit că autonomia unei biciclete electrice depinde nu numai de calitatea componentelor instalate – motor și baterie, ci și de nivelul de asistență setat.

Mersul pe o bicicletă electrică trebuie să fie confortabil, mai presus de toate. Când cauți modelul perfect, merită să verifici dacă acesta are amortizare. Soluția recomandată este cea a unei biciclete cu furcă mobilă. Aceasta este responsabilă pentru amortizarea vibrațiilor, datorită cărora copilul va simți stabilitate, iar inconvenientele de pe traseu, precum pietrele, nu vor produce disconfort.

Anvelopele pentru biciclete electrice ar trebui să fie late, deoarece aceasta cântărește mai mult decât o bicicletă tradițională. Acest lucru va facilita depășirea terenurilor solicitante și va crește aderența la sol. Alegerea unei astfel de soluții va minimiza semnificativ riscul de cădere.