Pietele sunt pline de legume proaspete si sanatoase, iar in curand vor fi targuri cu ocazia recoltei, asa ca ai de unde sa alegi daca vrei sa-ti pregatesti camara pentru iarna. Astazi ti-am pregatit o reteta de muraturi sofisticate: gogonele si pepeni.Ingrediente pentru
reteta muraturi sofisticate:
- 1 kg de
gogonele;
- 2-3
pepeni mici cat pumnul;
- cateva buchetele de
conopida;
- un
morcov taiat rondele;
- o radacina de
hrean taiata rondele;
- jumatate de radacina de
telina taiata felii;
- 4 catei de
usturoi;
- un
ardei iute rosu;
- cateva fire de
cimbru si cateva de
leustean;
- apa sarata clocotita (o lingura cu varf de sare mare, neiodata, la un litru de apa).
Mod de preparare:
Mai intai se spala bine legumele, dupa care se aseaza in borcane. Atentie, distribui-le in mod egal sau in functie de marimea borcanului, potrivit printesapolonic.ro. La final, pune apa sarata si clocotita, dupa care sigileaza borcanele si gata! In doar mai putin de o ora ai obtinut o garnitura ideala pentru mancarurile de la iarna.
Pofta buna!
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)