News Flash:

UBB anunta finalizarea proiectului "Calitate, excelenta, mobilitate transnationala in cercetarea doctorala"

1 Martie 2016
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9279 RON (+0.0018)
USD: 4.0872 RON (-0.0065)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
UBB Cluj
Universitatea Babes-Bolyai, prin Centrul pentru Managementul Cercetarii Stiintifice, a implementat, in perioada 01 iulie 2015 - 30 decembrie 2015, proiectul "Calitate, excelenta, mobilitate transnationala in cercetarea doctorala". Valoarea aprobata a asistentei financiare nerambursabile a fost de 5.852.285,00 lei din Fondul Social European si din alocari de la bugetul de stat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul a fost implementat de catre Universitatea Babes-Bolyai (UBB) in parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi (UAIC).

Rezultatul principal al proiectului este sprijinul financiar nemijlocit acordat de catre Universitatea Babes - Bolyai pentru un numar total de 150 studenti doctoranzi inmatriculati la Universitatea Babes-Bolyai la 1 octombrie 2014, aflati in prezent la inceputul celui de-al doilea an de studiu.

Dintre activitatile cele mai insemnate ce s-au derulat in cadrul proiectului amintim urmatoarele evenimente stiintifice organizate de catre UBB si Partenerul proiectului UAIC:

I. Conferinta internationala in stiinte socio-umane de la Durau derulata in

perioada 10 - 13 2015 decembrie organizata de catre Universitatea Alexandru Ioan-Cuza din Iasi in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai.

Conferinta internationala de la Durau a fost adresata studentilor doctoranzi de la stiintele umaniste si sociale de la Universitatea Babes-Bolyai, dar a cuprins si un panel interdisciplinar la care au fost invitati sa faca prezentari si studenti din domeniul stiintelor exacte.

II. Conferinta internationala "Quality and excellence in doctoral research" de la Baile Felix

In perioada 16-20 decembrie 2015 a avut loc, in statiunea Baile Felix, conferinta de inchidere a proiectului, intitulata "Quality and excellence in doctoral research", eveniment organizat de catre Universitatea Babes-Bolyai.

Conferinta a avut un caracter multi- si interdisciplinar, cu prezentari ale bursierilor doctoranzi din stiintele exacte, umaniste si sociale. Fiecare zi a conferintei a fost deschisa de prelegerile invitatilor speciali: prof. dr. Simion Simon, prof. dr. Daniel David, conf. dr. Ion Carja. Un material pregatit de catre conf. dr. Sergiu Miscoiu a fost prezentat audientei de catre dr. Andrei Zlatescu. Expunerile au vizat importanta si implicatiile abordarilor interdisciplinare in cercetarea de performanta, metode si cai de realizare a interdisciplinaritatii in cercetare. 

III. Un alt rezultat insemnat realizat pe proiect a fost acordarea de 75 de premii

in urma competitiei organizate in cadrul activitatii  A.1.3. - Promovarea excelentei in cercetare prin premierea doctoranzilor. Prin acordarea acestor premii s-a urmarit cresterea calitatii, a impactului si a vizibilitatii cercetarii ce urmeaza a fi realizate de catre doctoranzii bursieri ai proiectului.

Decernarea diplomelor doctoranzilor premianti a avut loc in data de 29 februarie 2016 la Universitatea Babes-Bolyai (sala Aula Magna) intr-un cadru festiv cu ocazia ceremoniei de decernare a diplomelor de doctor.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

universitatea babes-bolyai iii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1886 (s) | 22 queries | Mysql time :0.081239 (s)