News Flash:

ALIMENT MINUNE. Este consumat de sute de ani si te face mai DESTEPT

27 Aprilie 2014
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
Inteligenta

Un nou studiu a permis identificarea mecanismelor moleculare cu ajutorul carora ciocolata poate proteja creierul imbatranit impotriva bolilor neurodegenerative precum Alzheimer si Parkinson. Asa cum stim cu totii, ciocolata contine substante care provoaca placere si imbunatatesc starea de spirit, iar mai multe cercetari au aratat ca acest desert este bogat in antioxidanti si are proprietati benefice pentru creier. 



Studii recente au oferit dovezi in favoarea ipotezei ca anumiti compusi din ciocolata, flavanolii, actioneaza pentru a proteja neuronii impotriva degenerarii si a dementei. Cea mai recenta cercetare confirma ca polifenolii, o clasa de compusi de include flavanolii, au proprietati antioxidante, oamenii de stiinta reusind sa elucideze mecanismul prin care acesti compusi actioneaza pentru a proteja creierul la nivel celular.



Cercetatorii condusi de Annamaria Cimini de la Universitatea L'Aquila din Italia au conceput modele celulare ale afectiunii Alzheimer si au aplicat polifenoli din cacao asupra acestor celule, descoperind ca acestia provoaca producerea de BDNF (Brain-derived neurotrophic factor), o substanta ce promoveaza dezvoltarea neuronala si care actioneaza impotriva decesului celular provocat de stresul oxidativ. Rezultatele publicate in Journal of Cellular Biochemistry par sa confirme ca flavanolii din ciocolata pot proteja creierul de neurodegenerare.



Deoarece experimentele au fost efectuate pe celule umane izolate, este neclar cata cacao este necesara pentru a beneficia de efectele benefice pentru creier. Creierul nu este singurul organ al corpului care beneficiaza de pe urma consumului de cacao. Alte studii arata ca aceasta ajuta la eliminarea tusei persisente si duce totodata la reducerea riscului de atac de cord si de accident vascular. Cercetatorii atrag atentia si asupra unui efect secundar nedorit: cacaua stimuleaza si enkefalina, o substanta opiacee din creier care stimuleaza supraconsumul. Acest lucru explica de ce acest mecanism de protejare a creierului, consumul de ciocolata, provoaca dependenta, potrivit obiectiv.info.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

studiu ciocolata proteja creierul alzheimer parkinson
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1454 (s) | 33 queries | Mysql time :0.058933 (s)