News Flash:

Autostrada Turda-Sebes nu este o prioritate pentru guvernul Ponta, sustin liderii liberali locali, care acuza executivul de minciuni electorale

14 Septembrie 2015
1127 Vizualizari | 2 Comentarii
Autostrada Sebes Turda
Autostrada Turda-Sebes bate pasul pe loc, sustin lideri din cadrul oraganizatiei de tineret a PNL Cluj, care acuza guvernul ca nu acorda mare importanta finalizarii lucrarilor. Copresedintii celor doua organizatii de tinere din Cluj si respectiv Sebes arata ca indiferenta de care dau dovada membrii guvernului Ponta atunci cand vine vorba despre autostrada Turda-Sebes duce la situatii de blocaj si acuza executivul de minciuni eleectorale.

"Cazuta parca in dizgratia Guvernului, autostrada Turda-Sebes trebuie sa devina o prioritate nationala. Avem nevoie de finalizarea cat mai urgenta a acestui proiect.

Desi premierul Ponta se lauda ca lucrarile la autostrada Turda-Sebes se vor finaliza pana in octombrie 2016, la cum evolueaza proiectul, este clar ca vor exista intarzieri mari. Aceste intarzieri se vor datora in principal lipsei de capacitate manageriala a CNADNR si a dezinteresului Ministerului Transporturilor.

Autostrada cu termen de finalizare electoral, a fost impartita in patru loturi: primul de 17 km, al doilea de 24 km, al treilea 12 km si al patrulea 17 km. Momentan se lucreaza pe toate cele patru loturi, dar din cele patru loturi doar 80% din lotul 4 are autorizatie de constructie.

Firmele care au castigat licitatiile au capacitatea de a respecta termenele asumate, insa procedurile birocratice si piedicile aparute pe parcurs duc la amanari de termene nepermise.

In loc sa se implice activ in deblocarea situatiilor care genereaza intarzieri, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, beneficiarul lucrarilor, pare a fi lipsita de reactie si interes. Rezolvarea oricarui blocaj dureaza saptamani sau chiar si luni de zile. Ministerul Transporturilor se face ca ploua.

Pare din ce in ce mai clar faptul ca am fost mintiti de la inceput cu privire la termenul de finalizare. Drept urmare, solicitam public domnului Iulian Matache, Ministrul Transporturilor, sa comunice cand va fi deschisa circulatiei autostrada Turda-Sebes. Totodata solicitam o implicare directa in acest proiect, pentru ca noi, nu ne mai dorim o noua experienta Bechtel sau Centura Valcele-Apahida, unde lucrarile nu doar ca au costat de cateva ori mai mult decat s-a estimat initial, dar au fost intarziate ani de zile. Dorim ca autostrada Turda-Sebes sa devina o prioritate nationala, pe care sa circulam si noi, nu doar copiii nostri.", arata Ioan Bildea si Radu Cristian, lideri liberali.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

autostrada turda-sebes pnl cluj guvernul guvernului cnadnr firmele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1449 (s) | 34 queries | Mysql time :0.052499 (s)