News Flash:

Banane verzi sau coapte? Afla cand e cel mai bine sa mananci aceste fructe

6 Octombrie 2014
1516 Vizualizari | 0 Comentarii
Te-ai intrebat vreodata cand este cel mai bine sa mananci o banana? Care este momentul in care poti beneficia din plin de toti nutrientii dintr-o banana?

O banana foarte coapta este si foarte dulce pentru ca enzimele din fruct transforma amidonul in zaharuri (monozaharide, dizaharide), care, evident, sunt dulci.

Pentru ca enzimele din banane au transformat deja, amidonul, asta inseamna ca organismul tau nu va mai face asta, ci va absorbi imediat zaharul si-l va distribui catre sange.

O echipa de cercetatori japonezi a mai descoperit, de asemenea, ca o banana coapta are mai multe proprietati anticancerigene decat una mai putin coapta. Bananele pe a caror coaja au inceput sa apara pene de culoare inchisa produc o substanta denumita TNF (Tumor Necrosis Factor) care lupta impotriva celulelor modificate. Cu cat banana are mai multe asfel de pete, cu atat sunt mai bune pentru sistemul imunitar. Cercetatorii spun ca bananele cu coaja patata sunt de opt ori mai eficace in intarirea sistemului imunitar decat cele verzi.

Asadar, bananele coapte ar trebui sa fi alegerea optima pentru a creste glicemia in organism si pentru a intari sistemul imunitar.

banana coapta amidonul zaharuri monozaharide dizaharide glicemia
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011517 (s)

loading...