News Flash:

Bomboane Raffaello, nu te poti satura de aceasta bunatate

16 Octombrie 2018
441 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7305 RON (+0.0021)
USD: 4.2682 RON (+0.0107)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Bomboanele Raffaello sunt unele dintre cele mai indragite dulciuri.

Crema din interior e delicioasa, iar migdala din mijloc si invelisul de nuca de cocos ii dau o savoare senzationala. Deoarece bomboanele Raffaello sunt destul de scumpe, azi va prezentam reteta facuta in casa.

Ingrediente pentru 70 de bucati:

– 200 ml lapte condensat

– 200 g unt

– 200 g fulgi de cocos

– 1 cana migdale

– 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Zdrobim cu o furculita untul la temperatura camerei, apoi amestecam cu laptele condensat si adaugam vanilia si 100 g fulgi de cocos.

Amestecam bine, pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi o punem la frigider pentru o zi. Scoatem a doua zi din frigider si formam bilute din aceasta compozitie, cu o lingura luam din crema si cu ajutorul unui cutit luam crema de pe lingura si formam bilutele.

In mijlocul fiercarei bilute punem cate o migdala. Bilutele Raffaello astfel formate le tavalim prin nuca de cocos ramasa (100 g) si le punem pe un platou, apoi le lasam la frigider.

Bomboanele Raffaello se servesc reci, deoarece la temperatura camerei se topesc. Pofta buna!

Sursa: bidista.com

Citeste si Negresa cu mascarpone si ciocolata

Ingrediente:

Pentru blat:

250 gr unt

200 gr zahar

50 gr cacao

150 gr mascarpone

3 oua

1 lingurita esenta vanilie

150 gr faina

Pentru crema:

100 gr zahar pudra

350 gr mascarpone

100 ml frisca lichida

1 plic gelatina

Pentru glazura:

200 gr ciocolata min 55% cacao

100 ml frisca lichida

50 gr unt

Mod de preparare:

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte) zaharul si cacaua si amestecam bine.

Incorporam apoi 150 g mascarpone, cele 3 oua (cate unul pe rand), vanilia si in ultimul rand faina.
Incingem cuptorul la 180 grade C si coacem negresa cam 40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasati prajitura sa se raceasca cam o ora (de preferat) inainte sa punem crema. Pentru crema, batem 100 ml frisca lichida, adaugam apoi mascarpone si zaharul pudra.

Preparam gelatina cu 50 ml apa (respectati instructiunile de pe pachet) si o incorporam la crema de mascarpone.

Turnam crema peste prajitura rece si nivelam. Mai dam la frigider o ora – doua pana se incheaga crema.
Pentru glazura rupem ciocolata in bucatele pe care le punem intr-un castron. Intr-un ibric punem untul impreuna cu 100 ml frisca lichida pe foc mic.

Cand incepe sa fiarba, luam de pe aragaz si varsam peste bucatile de ciocolata. Lasam sa stea cam 5 minute, timp in care se topeste ciocolata. Amestecam bine cu o lingura apoi pana obtinem o crema de ciocolata, fina si matasoasa.

Eu am pus putina esenta de menta in ciocolata topita, mi s-a parut ca intregeste gustul de mascarpone.

Turnam glazura de ciocolata usor calduta peste crema de mascarpone si netezim suprafata. Dam la rece minim 3-4 ore sau peste noapte inainte de a servi.

Tine prajitura la frigider, nu va doriti sa se inmoaie crema sau sa se topeasca ciocolata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

bomboanele raffaello crema delicioasa migdala nuca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1357 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028561 (s)