News Flash:

Ce legume sunt mai bune preparate, decat in stare cruda?

17 Ianuarie 2014
820 Vizualizari | 0 Comentarii
Exista legume, care prin preparare, devin mult mai bune, mai folositoare, decat in stare cruda.  Rosia, varza, sfecla  sunt unele dintre acestea.

Varza

Dupa un tratament termic, varza nu-si pierde, ci din contra, isi multiplica calitatile sale benefice. Iar prin ”preparare” (prin a fi puse la murat), continutul de vitamina C din varza se mareste de 3 (trei) ori, iar acidul lactic, ce se obtine in procesul de ”preparare” (murare) produce o asimilare mult mai buna a proteinelor de care organismul nostru are mare nevoie.

Rosia

Valoarea principala a rosiilor consta in continutul de licopen, un antioxidant puternic care este mai bine valorificat si mai bine absorbit de organism in momentul cand rosiile sunt prelucrate termic (prin coacere de exemplu). Aportul de licopen poate fi asimilat si de la rosiile crude, dar ar fi mai bine ca rosiile crude sa fie asezonate cu sare, prin asta, elementele benefice vor fi mai bine absorbite de organismul uman.

Morcovul

In stare fiarta, morcovului, contine de 3 (trei) ori mai multi antioxidanti, decat in stare cruda. Beta-carotenul continut in morcov, organismul nostru il poate obtine numai din morcovul fiert.

Usturoi

Dupa prelucrarea termica a usturoiului, calitatea vitaminei C se micsoreaza, dar creste in schimb continutul de alicina (substanta ce are proprietati antibacteriene si care previne formarea de cheaguri de sange).

Sfecla

Sfecla cruda contine mai multe substante biologice valoroase (antociani si flavonoide), dar sunt mai greu asimilate de organism, decat din sfecla fiarta sau pregatita termic.

varza rosia morcovul usturoi sfecla
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0744 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010859 (s)