News Flash:

Ce minuni poate face pentru organism o cura cu usturoi verde?

23 Martie 2015
1614 Vizualizari | 0 Comentarii
Usturoiul verde este recunoscut pentru proprietatile sale curative, fiind considerat in unele bucatarii drept regele condimentelor.

In compozitia acestuia se regasesc o serie de vitamine (A1, B1, B2 si C), substante minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi, dar si anumite substante anticancerigene.

Spre deosebire de cateii de usturoi, care au si ei diverse proprietati curative, usturoiul verde este mai fraged, mai suculent si mai putin iute. Pentru ca organismul sa beneficieze din plin de efectele terapeutice ale usturoiului verde, acesta trebuie consumat in stare proaspata sau adaugat in preparate la sfarsit, fara a-l fierbe.

Puteti folosi atat tulpina alb-verzuie, cat si frunzele proaspete la prepararea salatelor, a sandvisurilor, dar si ca ingredient principal la tocanite, supe, fasole verde sau cartofi fierti. Primavara, foarte apreciat pentru gustul sau este si sosul de usturoi verde, iar pentru iarna puteti pune in camara cateva borcane cu usturoi verde in otet, pe care-l puteti consuma cu succes impreuna cu o friptura.
Spre deosebire de usturoiul uscat, cel verde, de primavara, nu ne protejeaza numai de anumite boli, ci ajuta si la detoxificarea organismului.

Fitohormonii pe care ii contine usturoiul verde sunt substante cu structura chimica similara hormonilor, care se gasesc in toate plantele fragede. Acestia actioneaza asupra receptorilor din tesuturi si din glande, ajutand in acest fel la curatarea organismului.
Studiile cercetatorilor arata ca un consum sustinut de usturoi verde are efecte de prevenire a afectiunilor respiratorii, racelii sau gripei, reducand semnificativ timpul de vindecare, dar ajuta si la ameliorarea durerilor de cap.

Arma-anticancer
Usturoiul verde contine o substanta denumita alicina, un antibiotic natural cu spectru larg, dar si substante cu rol antiviral, antiinflamator si antifungic.

Toate aceste substante intaresc sistemul imunitar, protejand astfel organismul de infectii si alte boli, inclusiv de cancer. S-a demonstrat ca salata din frunzele verzi ale usturoiului combate in mod eficient aparitia diverselor forme de cancer. Cercetatorii francezi au ajuns la concluzia ca absorbtia siliciului din usturoiul verde favorizeaza fabricarea de globule albe anticanceroase, apte sa produca interferon, inamicul principal al celulelor canceroase.

Potrivit specialistilor, o cura cu usturoi verde, consumat seara, timp de cateva saptamani, previne aparitia cancerului. Mai exact, un consum zilnic de 15-20 g de usturoi verde poate reduce riscul de aparitie a cancerului cu 20%. Totodata, consumul a 30-40 g usturoi verde pe zi scade riscul de cancer la san cu peste 35%-40%.
O cura cu ustoroi verde reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Studiile recente au demonstrat faptul ca o dieta bogata in usturoi verde scade tensiunea arteriala, subtiaza sangele si scade nivelul colesterolului „rau”, crescand nivelul colesterolului „bun”.

Toate aceste beneficii se datoreaza continutului bogat de sulf, care are rolul de a relaxa vasele sangvine si de a imbunatati circulatia sangelui. Mai mult, usturoiul verde lupta impotriva formarii cheagurilor de sange care obstructioneaza arterele sangvine. In plus, specialistii confirma faptul ca antioxidantii din usturoiul verde neutralizeaza agentii responsabili de distrugerea arterelor, avand si capacitatea de a preveni formarea placilor de aterom.
Contraindicatii

Persoanele care sufera de hipotensiune trebuie sa evite consumul in exces de usturoi verde, pentru a nu-si scadea si mai mult valorile tensiunii arteriale. De asemenea, si persoanele care sufera de afectiuni gastrice trebuie sa consume usturoi verde in cantitati limitate, deoarece poate provoca arsuri stomacale. Consumul de usturoi verde nu este recomandat nici femeilor care alapteaza, deoarece substantele pe care le contine se transmit in lapte, dandu-i un gust neplacut si, in plus, poate chiar sa provoace probleme gastrice sau intestinale sugarului.

Sursa – doctorulzilei.ro

usturoiul verde vitamine substante minerale fosfor sulf potasiu iod
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 33 queries | Mysql time :0.018187 (s)