News Flash:

Ce nu iti spune medicul despre COLESTEROL

20 Martie 2014
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
Tocmai ai primit rezultatele analizelor de sange iar nivelul colesterolului total este 300! Intri in panica si asculti cu infrigurare ce-ti spune doctorul despre colesterolul "rau" LDL, a carui valoare trebuie sa scada imediat! Medicamente? Eziti, pentru ca ai auzit probabil de efectul negativ al statinelor asupra sanatatii – probleme cu inima si ficatul, pierderea memoriei. Poate daca nu mai mananci oua si grasimi saturate se va rezolva totul... Sau poate un supliment care scade colesterolul ar fi mai bun? Realitatea e ca acest scenariu pe care il traieste majoritatea populatiei ar trebui oprit! Lucrul cel mai important este sanatatea ta! Decizia n-ar trebui sa aiba legatura cu interesele doctorilor, ale industriei de alimente procesate si ale industriei farmaceutice! Valorile colesterolului dezvaluie de fapt o realitate diferita de cea pe care ai auzit-o de la doctorul tau. Iata cateva dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare:

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii despre soia

"Intrebarea este de ce anumite persoane au mai mult colesterol in sange decat altele, si de ce aceeasi persoana are valori diferite ale colesterolului in momente diferite ale zilei? De ce difera valorile colesterolului in functie de anotimp? Iarna valorile cresc, iar vara scad. De ce valorile colesterolului cresc pana la tavan dupa operatii chirurgicale? De ce cresc cand avem o infectie? Sau dupa un tratament dentar? Sau cand suntem stresati? ?i de ce colesterolul revine la valori normale cand suntem relaxati si ne simtim bine? Raspunsul la aceste intrebari este: colesterolul este o substanta cu rol de vindecare in organism", spune dr. Natasha Campbell McBride. Corpul nostru produce mai mult colesterol ca reactie la o inflamatie existenta. Deci colesterolul nu e problema, ci de fapt solutia pe care organismul o adopta in incercarea de a se autovindeca. Inflamatia peretilor arteriali este pericolul real si daca nu este gasita si rezolvata cauza, aceasta poate opri circulatia sanguina catre inima sau creier, provocand un atac de cord sau cerebral.

Citeste si: Ce se intampla daca mananci seminte de floarea-soarelui
Care sunt sursele de inflamatie in corp?
Cand nu exista destui antioxidanti in corp, sunt prezenti radicalii liberi in tesuturi. LDL se oxideaza in corp din cauza consumului de uleiuri si grasimi hidrogenate, de uleiuri vegetale rafinate si rancede, organisme modificate genetic, alimente procesate, alcool si fumat. Colesterol denaturat se afla in extractele de oua, in laptele praf (adaugat si la produsele lactate cu grasimi reduse), in carnuri si grasimi care au fost alterate la temperaturi inalte. Valori ridicate de colesterol LDL pot fi cauzate si de intoxicarea cu metale grele, chimicale, stres, hipotiroidism disfunctii renale.

Colesterol "bun" si "rau"? Nu exista asa ceva!
LDL (low density lipoprotein) este un transportator al colesterolului, distribuindu-l catre diferite parti ale corpului, acolo unde e nevoie de el. HDL (high density lipoprotein) duce colesterolul inapoi catre ficat. LDL si HDL nu sunt nici bune, nici rele, sunt doar... colesterol. Cu toate acestea, odata ce companiile farmaceutice au realizat ca pot sa produca usor un medicament care sa scada colesterolul (si astfel sa faca mari profituri), au cumparat toate "studiile" care sa le verifice teoriile. In acest fel a aparut minciuna colesterolului bun si rau, care a fost alimentata continuu, cu mari campanii de marketing pe parcursul anilor. Niveluri scazute ale HDL reflecta o viata sedentara. Doctorii si alte autoritati care imping dezinformarea despre cresterea HDL ca fiind "un lucru bun", nu cunosc faptul ca valori mai mari de 75 ale HDL sunt de fapt in stransa legatura cu bolile autoimune. Consumul excesiv de alcool sau droguri, hipotiroidismul si excesul de estrogen pot da valori prea mari ale HDL.

Citeste si: Adevarul despre UNT: "Nu creste colesterolul"

Valorile colesterolului si ce inseamna acestea
Valorile ridicate ale colesterolului in sange nu spun si cat colesterol se afla in tesuturi. In momentul in care un organism incepe sa se vindece si sa-si corecteze dezechilibrele metabolice, nivelul de colesterol din sange urca, pentru ca paraseste tesuturile! Doctorii simt nevoia sa intervina imediat in mijlocul acestui fenomen natural, pentru a "regla cifrele". In realitate, aceste fenomene temporare nu sunt decat franturi ale unor "imagini" in miscare din complexitatea fiziologica a corpului. Nu este suficient sa ne uitam doar la valorile scazute sau crescute ale LDL si HDL. Trebuie de asemenea verificata marimea particulei de colesterol LDL, ca si proteina C reactiva (proteina care se afla in sange si a carei valoare creste ca raspuns la inflamatie). O particula LDL sanatoasa e mare si "pufoasa". Ea circula in mod natural in sistem si nu creeaza probleme. Totusi, cand particula LDL devine mica si densa, nu mai circula cu usurinta si are tendinta de a ramane blocata in mici orificii ale arterelor. Cand se intampla acest lucru, asa cum se intampla cu multe alte lucruri stagnante, se creeaza o inflamatie si inceputul aterosclerozei.

Biochimii diferite, metabolisme diferite, valori ale colesterolului diferite
Minciuna colesterolului a fost initiata de companiile farmaceutice si a introdus ideea ca valoarea totala peste 200 a colesterolului necesita interventie imediata: un medicament si/sau o dieta saraca in grasimi saturate si alimente care contin colesterol. Nu numai ca o valoare totala peste 200 nu e neaparat mare, dar pentru multe persoane e chiar normala si necesara! Tipurile de proteina au deseori valori mai mari de 200 si se regasesc in metabolisme foarte sanatoase, care se hranesc cu ratii mai mari de proteine si grasimi saturate, ca si cu alimente bogate in colesterol.

Citeste si: Ce se intampla cu corpul tau daca mananci NUCI in fiecare zi

Functiile vitale ale colesterolului in organism
Colesterolul este esential pentru organism! Fiecare celula a corpului contine colesterol. Este menit sa existe in sistemul nostru NU pentru a ne face rau, ci pentru a activa o multitudine de functii fara de care n-am putea supravietui! Iata cateva dintre acestea:
- Colesterolul mareste integritatea membranei celulei; ii da stabilitatea si duritatea necesare.
- Fiecare hormon steroid este produs din colesterol.
- Abilitatea corpului de a sintetiza vitamina D depinde de colesterolul din piele.
- Colesterolul este un antioxidant si actioneaza impotriva radicalilor liberi.
- Sarurile biliare sunt produse din colesterol. Vezica biliara este un organ este vital pentru digestie si asimilarea grasimilor din hrana.
- Sistemul nostru imunitar are nevoie de colesterol pentru a repara celulele denaturate (asa cum se intampla in cazul operatiilor si a denaturarii celulei din cauza alimentatiei toxice si a chimicalelor din medicamente, cosmetice etc.)
Acestea fiind spuse, mesajul este sa ne informam in ceea ce priveste colesterolul si ce inseamna cu adevarat pentru organism inainte de a ne decide pentru tratamentul cu statine si eliminarea alimentelor bogate in colesterol. Aceste metode vor avea efecte daunatoare asupra sanatatii. Ar fi ca si cum am ucide mesagerul (colesterolul) care ne-a dat vesti proaste. Aflarea cauzei reale a disfunctiei este singura cale, nu mascarea simptomelor negative prin medicamente periculoase.

Cum ne asiguram necesarul de grasimi sanatoase
Cei mai multi copii pe care-i cunosc ar da gata o jumatate de pachet de unt sau cateva bucati de slanina intr-un timp record, daca parintii le-ar da sansa. Dar medicii pediatri recomanda lactate degresate si uleiuri vegetale! Este gresit ca acesti nutrienti esentiali sa fie inlocuiti cu alternative moderne, cum ar fi suplimente oxidate cu Omega 3, sau vitamine sintetice. Creierul uman este format din 60% grasime iar cel al copiilor are nevoie de grasimi precum colesterolul si grasimile saturate, care sa le asigure materia prima pentru o dezvoltare corespunzatoare. Colesterolul este o substanta vitala pentru organismul uman si printre nenumaratele functii pe care le indeplineste. El ajuta la dezvoltarea unui sistem imunitar sanatos, contribuie la sanatatea intestinelor si la dezvoltarea unui sistem nervos sanatos. Realitatea este ca 50% din afectiunile care incep din primii ani de viata pot fi corectate in mare parte prin consumarea grasimilor sanatoase si eliminarea celor toxice. Raportul Omega 3/Omega 6 poate fi echilibrat prin consumul de grasimi si uleiuri sanatoase, fara a fi nevoie de suplimente.

Iata cateva sugestii:
- Eliminarea tuturor uleiurilor si grasimilor nocive din alimentatie. Acest lucru inseamna sa nu cumparati niciodata margarina sau alte imitatii de unt, ulei de floarea soarelui, de porumb, de soia si alte astfel de uleiuri polinesaturate. Acestea sunt procesate, rafinate, se oxideaza repede si devin rancede chiar inainte de a ajunge pe rafturile magazinelor. Contin cantitati mari de Omega 6 si nu sunt stabile la temperaturi inalte, ceea ce inseamna ca genereaza radicali liberi. Un consum regulat de astfel de uleiuri genereaza inflamatii in corp, o serie de dezechilibre metabolice si in final cancer.
- Dupa ce v-ati asigurat ca nu mai aveti in casa astfel de uleiuri toxice, modificati-va lista de cumparaturi astfel incat sa eliminati toate alimentele procesate care le contin. Alimentele procesate sunt nocive din multe puncte de vedere, dar referindu-ne strict la grasimi si uleiuri, cele hidrogenate sau partial hidrogenate care intra in compozitia acestora se afla in topul substantelor toxice. Grasimile hidrogenate sunt asociate cu o mare varietate de boli degenerative. Veti avea surpriza neplacuta sa constatati ca insesi alimentele destinate copiilor, cum sunt dulciurile si cerealele la cutie sunt pline de astfel de uleiuri.
- Cumparati uleiuri si grasimi sanatoase, care sa stea la baza mancarurilor preparate acasa:
 
Citeste si:Mananci OUA sau ficat de PUI? Uite ce se poate intampla!

UNTUL CRUD – Untul sanatos trebuie sa fie nepasteurizat, facut din lapte de la animale sanatoase, ce ies la pasune. Nu trebuie sa contina hormoni si antibiotice, asa cum se intampla in productia industriala a lactatelor. Puteti procura un unt sanatos de la fermieri, piete cu produse traditionale, tarani de incredere, cu numar mic de animale. Cateva surse pentru unt sanatos gasiti aici. De ce este sanatos untul? Este bogat in cea mai usor de asimilat forma a vitaminei A, necesara pentru sanatatea tiroidei si a glandelor suprarenale. Contine acid lauric (care intareste sistemul imunitar), lecitina (esentiala pentru metabolismul colesterolului), antioxidanti (care protejeaza impotriva radicalilor liberi), este o sursa foarte buna pentru vitaminele E si K si seleniu. Untul contine acid linoleic conjugat, care actioneaza puternic impotriva cancerului, faciliteaza dezvoltarea muschilor si intareste sistemul imunitar. Vitamina D care se gaseste in unt este esentiala pentru absorbtia calciului, protejand dintii de carii. Este o sursa de iod in cea mai usor absorbabila forma a sa. Colesterolul din unt este esential pentru dezvoltarea creierului si a sistemului nervos la copii. Contine acid arahidonic, cu rol important in functia creierului. Este un component vital al membranei celulei. Protejeaza impotriva infectiilor gastrointestinale. Untul nu se depune in tesuturile adipoase ale corpului.
 
ULEIUL DE COCOS EXTRAVIRGIN, NERAFINAT – Acest ulei este delicios si poate fi folosit atat la gatit, cat si in diverse retete "crude"; poate fi mancat si asa cum e, simplu. Surse de ulei de cocos de calitate gasiti la Kzarinne si la Superalimente.  De ce este uleiul de cocos sanatos? Ajuta la sanatatea sistemului digestiv si previne diverse probleme ale stomacului si digestiei. Ajuta de asemenea la absorbtia altor nutrienti cum sunt vitaminele, mineralele si aminoacizii. Intareste sistemul imunitar prin lipidele antimicrobiale pe care le contine, ca si a acidului lauric si caprilic, care au proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale. Ajuta la combaterea bacteriilor nocive listeria monocytogenes si helicobacter pylori si a giardiei. Contine acizi grasi cu lant mediu care ajuta la mentinerea unei greutati normale. Este usor de digerat si asigura buna functionare a tiroidei si a sistemului enzimatic. Imbunatateste secretia de insulina si favorizeaza utilizarea eficienta a glucozei, prevenind diabetul. Combate diverse infectii ale pielii, incluzand psoriazisul si dermatitele.
 
GRASIMILE ANIMALE – Grasimile care provin de la animale sanatoase, ce ies la pasune, au dat o sanatate robusta stramosilor nostri, care n-au suferit de boli degenerative. Astazi, in era uleiurilor vegetale toxice, situatia s-a schimbat dramatic.
Untura de porc este 40% grasime saturata, 48% mononesaturata si 12% polinesaturata. Cantitatea de acizi grasi Omega 3 si Omega 6 variaza in functie de ce mananca porcul. Daca e lasat liber, el va alege diverse radacini, ghinde, viermi, insecte si plante verzi, care vor determina un continut ridicat de Omega 3 in untura. Untura este o grasime stabila la temperaturi inalte, deci foarte buna pentru prajit, si delicioasa in stare rece. Este si o sursa excelenta de vitamina D (daca porcul a crescut liber pe pasune, expus la razele solare).
Seul de vaca este 50-55% grasime saturata, 40% mononesaturata si contine cantitati mici de grasime polinesaturata. Este foarte stabil la temperaturi mari si poate fi folosit la prajit. Este si o sursa buna de acid palmitoleic, cu proprietati antimicrobiene.
Grasimea de pasare (rata, gasca, gaina) este 31-35% grasime saturata, 49-52% mononesaturata si 13-20% polinesaturata. Grasimea de rata si gasca este stabila la temperaturi mari, deci potrivita pentru gatit si prajit. Cartofii la cuptor facuti in aceasta grasime sunt deliciosi! Continutul de Omega 3 depinde de ce mananca pasarile. La gaini, o hrana bogata in insecte influenteaza pozitiv continutul de Omega 3.
 
ULEIUL DE MASLINE EXTRAVIRGIN NERAFINAT – S-a dovedit ca multi dintre marii producatori de uleiuri de masline il amesteca cu alte uleiuri ieftine si il vand cu eticheta "extravirgin". In realitate, cumparatorul consuma un ulei contrafacut, toxic, nociv. Gasirea unor surse de incredere, de la producatori mici, care vand un ulei autentic, produs dupa metode traditionale este un beneficiu pe termen lung, care isi va justifica pretul. Uleiul Koroneiki este un astfel de ulei presat la rece, din culturi cu traditie, care pastreaza o mare parte din calitatile necesare pentru a-l face un aliment nutritiv. Acest ulei nu se recomanda pentru gatit la temperaturi inalte, dar e perfect pentru salate si soteuri usoare. De ce e uleiul de masline sanatos? Un ulei de masline de calitate contine o cantitate mare de polifenoli, care sunt benefici pentru sanatatea inimii, antiinflamatori si anticancerigeni. Contine vitamina E, esentiala pentru sanatatea sistemului cardiovascular, sistemului respirator, a creierului si a circulatiei. Contine antioxidanti, care combat degenerarea tesuturilor, bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul si multe alte disfunctii.

Acestea fiind spuse, am convingerea ca prin asigurarea acestor grasimi si uleiuri sanatoase in dieta, va rezulta o reducere semnificativa a bolilor degenerative, a disfunctiilor si infectiilor atat de prevalente in societatea moderna. Aceasta schimbare in dieta merita toata atentia!

nivelul colesterolului ldl medicamente oua grasimi saturate aspecte
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016222 (s)

loading...