News Flash:

Exclusiv: Vezi cum motiveaza Curtea de Apel respingerea solicitarii ANI de anulare a contractului de munca al sotiei deputatului Mate Andras, angajata ca sef de cabient parlamentar la Camera Deputatilor

11 Decembrie 2014
1037 Vizualizari | 1 Comentarii
Mate Andras sursa foto Stiri de Cluj
Mate Andras a fost declarat in conflict de interese prin angajarea sotiei, o ziarista clujeanca, la cabinetul de deputat, decizie mentinuta si in instantele de jduecata.

In septembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate a cerut Parchetului instantei supreme sa cerceteze un posibil conflict de interese in cazul deputatului UDMR Mate Andras Levente, in conditiile in care acesta si-a angajat sotia la cabinetul parlamentar de circumscriptie.

Mate Andras Levente a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea sotiei sale, Erzsebet Mate, in perioada 16 martie 2010 – 1 ianuarie 2011, in cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 13 Cluj, arata ANI, in 19 septembrie 2011.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective, preciza ANI.

Potrivit Legii 161/2003, prin conflict de interese se intelege “situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative”.

Conform dispozitiilor din Codul Penal, conflictul de interese consta in indeplinirea, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv.

Chiar daca angajarea sotiei a fost gasita ca nelegala de catre ANI si justitie, contractul de munca al acesteia nu poate fi anulat, pe motive legate de legislatia muncii, a apreciat instanta de judecata a Curtii de Apel Cluj.

Citeste mai jos motivarea:

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

motivare1
mate andras ziarista clujeanca codul penal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1759 (s) | 23 queries | Mysql time :0.071556 (s)