News Flash:

Conferinte despre literatura norvegiana gazduite la UBB, in prezenta Ambasadorului Norvegiei la Bucuresti

18 Noiembrie 2015
858 Vizualizari | 1 Comentarii
UBB Cluj
Departamentul de Limbi si Literaturi Scandinave al Facultatii de Litere, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, impreuna cu Ambasada Regala a Norvegiei in Romania organizeaza in perioada 19-20 noiembrie 2015, doua conferinte sustinute de profesorul norvegian Eivind Tjønneland, de la Universitatea din Bergen.

Joi, 19 noiembrie, incepand cu ora 16.00, la Sala Club din cadrul Colegiului Academic al UBB (str. Emmanuel de Martonne nr.1) va avea loc conferinta "Knut Hamsun's New Psychological Manifesto 1890-91 and its Intellectual Context" (Knut Hamsun si noul sau manifest psihologic 1890-91  in contextul sau intelectual), care marcheaza aniversarea a 125 de ani de la lansarea romanului ,,Foamea", scris de autorul norvegian, laureat al premiului Nobel pentru literatura, Knut Hamsun. La eveniment va participa si Excelenta Sa, Dna. Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Regatului Norvegiei in Romania. Evenimentul se va desfasura in limba engleza. Intrarea este libera.

Cea de-a doua conferinta se va desfasura vineri, 20 noiembrie, ora 12.00, in Sala Blaga, de la Facultatea de Litere (str. Horea nr.31). Aceasta va fi sustinuta in limba norvegiana pentru studentii programului de limba si literatura norvegiana.

Ambele conferinte sunt sustinute de Eivind Tjønneland, profesor de teoria literaturii la Universitatea din Bergen si reputat specialist in istoria ideilor, cu un numar impresionant de carti de autor, studii si articole, o parte dintre ele consacrate lui Knut Hamsun. A activat de asemenea ca jurnalist, redactor sau traducator.

Specializarea limba si literatura norvegiana a fost creata in anul 1991 si a stat la baza infiintarii Departamentului de Limbi si Literaturi Scandinave (in 2001). Programul initiat si coordonat de prof. dr. Sanda Tomescu Baciu a debutat cu 12 cursanti. Numarul studentilor a crescut de peste zece ori in cele doua decenii de activitate, inregistrand pana in 2010 un total de 448 absolventi. In prezent peste 200 de studenti studiaza limba si literatura norvegiana la nivel de licenta. Astfel, studiile norvegiene de la UBB reprezinta unul dintre cele mai importante centre din lume pentru promovarea culturii norvegiene in randul studentilor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

literatura norvegiana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045551 (s)