News Flash:

Cum se prepara cele mai bune icre de casa. Acestea sunt secretele pe care multi dintre noi nu le stiam

7 Noiembrie 2017
718 Vizualizari | 0 Comentarii

Icrele sunt un aliment care ar trebui sa fie prezent in dieta noastra, pentru sunt foarte sanatoase. Contin foarte multa Omega 3 si protejeaza impotriva obezitatii. Sunt de diferite tipuri in functie de pestele de care provin.


Reteta de salata de icre este mult iubita de romani. De altfel, foarte prezenta in meniuri atat acasa cat si la restaurante. Inainte de a prepara icrele este bine sa respectati cateva criterii.


„Atentie la provenienta icrelor de stiuca sau pastrav, deoarece pot fi contaminate cu oua de tenie – acestea trebuie mai intai congelate si sarate pentru a distruge parazitul.


Ca sa fiti siguri ca veti elimina acest risc folositi numai icre inspectate sanitar-veterinar” avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare in volumul „Revolutia in bucatarie”.

Salata de icre facuta in casa a fost intotdeauna diferita fata de cea cumparata in comert. Insa nu toate gospodinele se incumeta s-o prepare in casa, din cauza riscului mare ca salata de icre sa se taie. Exista un secret pe care bucatarii il dezvaluie cu mare greutate.

Niciun bucatar nu este dispus sa dezvaluie secretul care face salata de icre sa nu se taie si sa fie pufoasa si gustoasa. Cu mare greutate, unii dintre ei dezvaluie acest mic ingredient care nu trebuie sa lipseasca la pregatirea salatei.

”Este vorba de o lingura de apa minerala, care se adauga din cand in cand, in timp ce amestecam bine icrele cu ulei si cu zeama de la o jumatate de lamaie”, lamureste, intr-un final, o bucatareasa cu experienta.

”Icrele sunt foarte pretentioase, dar pentru mai multa siguranta se pot face cu gris sau cu paine proaspata”, mai explica ea. ”Cam doua linguri de gris se pun la fiert in apa, fara alt adaos de sare sau altceva. Se face un gris mai tare si se lasa sa se raceasca”, continua ea.

Icrele se dau intai prin sita, pentru a se alege pielitele. Daca sunt sarate, e bine sa se lase putin in apa intai, pentru a se desara. Grisul fiert si racit se pune intr-un castron, apoi se adauga icrele si se amesteca, incet, cu o lingura sau cu un mixer si se adauga ulei putin cate putin, ca si la maioneza. Pentru a nu se taia, se adauga din cand in cand o lingura de apa minerala, care le va face si mai pufoase.

Se adauga constant cate putin ulei si se amesteca incontinuu, astfel ca la 50 de grame de icre se poate folosi maxim 350 ml de ulei, pentru a nu deveni prea uleioase.

La final se adauga sucul de la o jumatate de lamaie, care le va da un gust mai putin uleios. De asemenea, se mai poate adauga la final ceapa razuita si stoarsa.

Pana sa ajung intr-o vizita la prietenii nostri reveniti din strainatate nu stiam ca exista aceasta zacusa minunata, care imbina niste gusturi pe care nu le poti intelege daca nu simti aceasta savoase deosebita. Iata cum se prepara si de ce ai nevoie!

Ingrediente: 1.5 kg peste (fara cap si coada), 100 ml ulei, 2 ardei iuti, 1 morcov, 500 g rosii, 2 cepe
1 radacina de patrunjel, 2 linguri vin, 2 foi dafin, sare, 10 boabe de piper negru

Mod de preparare:

1. Pestele se curata, se spala si se taie felii. Se freaca cu un praf de sare si se lasa la scurs pe un servet. Se prajeste apoi in ulei incins.

2. Se taie marunt morcovul si radacina de patrunjel si se fierb in putina apa. Se scot din oala si se pun la fiert rosiile, care apoi se trec prin sita. Ceapa se prajeste in putin ulei si se amesteca cu toate legumele.

3. Se lasa la foc pana da in cateva clocote, apoi se amesteca cu pestele prajit, ardeiul iute taiat foarte marunt, vinul, frunzele de dafin si piperul.

4. Se lasa sa se raceasca putin si se pune in borcane. Se acopera cu hartie pergament, se leaga si se fierbe inca o jumatate de ora intr-un vas cu apa.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

icrele omega 3 obezitatii pestele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 32 queries | Mysql time :0.037093 (s)