News Flash:

Curtea de Apel Cluj da doua luni pentru expertiza grafoscopica in cazul avocatei condamnata pentru fals, in timp ce aceasta profeseaza in continuare

23 Aprilie 2014
2651 Vizualizari | 2 Comentarii
Curtea de Apel Cluj a decis ieri acordarea unui nou termen de judecata in cauza in care avocata clujeana Albu Sanda Lucia este acuzata de evaziune fiscala. Fiind necesara efectuarea unei expertize grafoscopice, instanta a amanat cauza cu doua luni, pana pe data de 11 iunie 2014. Potrivit acuzatiilor de la dosar, avocata s-ar fi folosit de un sistem de stornare a onorariilor prin care restituia unei cliente o mare parte din sumele de bani primite, in dauna sotului acesteia, cu care se afla intr-un proces de custodie.

Avocatata Albu Sanda Lucia
a reprezentat-o pe Johnson Daciana Claudia intr-un proces legat de custodia fiicei sale minore, iar portrivit anchetatorilor, aceasta i-ar fi pus la dispozitia clientei sale un sistem de stornare a onorariilor, prin care urma sa-i restituie acesteia o parte din sumele de bani avansate. La dosarele aflate pe rolul instantelor s-au depus insa chitante care atestau incasarea unor sume mari de bani drept onorariu, asa incat fostul sot al lui Johnson a fost obligat la plata unor sume de bani in cuantum de peste 100.000 de lei, desi onorariul real platit de fosta a sotie era de doar 21.000 de lei.

Citeste si: Dosarul in care avocatul Sava Ioan este acuzat de trafic de influenta a fost amanat
Fostul sot al clientei a inaintat o plangere impotriva dispozitiei procurorului general de neincepere a urmaririi penale pe numele avocatei Albu Sanda, care initial a fost respinsa de catre procurorul general de pe langa Curtea de Apel Cluj, pe care ulterior insa instanta a admis-o.

Curtea de Apel a motivat decizia de a admite plangerea formulata de catre fostul sot al avocatei, aratand ca din centralizatorul depus de R.R. la dosar reiese ca acesta a fost obligat, in procesele avute si in procesele de executare silita, la plata sumei 117.850 de lei catre fosta sa sotie, reprezentand onorariul avocatial. In dosare exista actele doveditoare stornarilor efectuate de Albu, suma totala stornata din cele 17 operatiuni fiind de 93.000 de lei.

Citeste si: Exclusiv: Fostul sef al Vamii Cluj a fost condamnat pentru fals si uz de fals.

Pe de alta parte, pentru a se sustrage de la plata impozitelor, Albu a emis  mai multe chitante cu acelasi numar de ordine, astfel incat, in evidenta contabila, chitantele depuse in mai multe dosare apareau o singura data.Condamnata pentru fals si uz de fals, practica in continuare avocatura la toate instantele

Cu toate ca avocata Albu Sanda a mai fost condamnata penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, aceasta figureaza in continuare pe Tabloul avocatilor definitivi din cadrul Baroului Cluj, avand dreptul de a reprezenta clienti la toate instantele de judecata.

Citeste si: Fostul sef al Politiei Floresti, trimis in judecata pentru fals
In urma cu un an, Curtea de Apel Cluj o condamna pe fond pe avocata Sanda Albu pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals la sase luni de inchisoare cu suspendare.”Condamna pe inculpata Albu Sanda Lucia, in baza art. 290 Cod penal, pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, la pedeapsa de 4 luni inchisoare. In baza art. 288 alin. 1 Cod penal, pentru savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, la pedeapsa de 4 luni inchisoare. In baza art. 291 teza I Cod penal, pentru savarsirea infractiunii de uz de fals, la pedeapsa de 6 sase luni inchisoare. In baza art. 33 lit. a Cod penal constata ca infractiunile au fost comise in conditiile concursului real de infractiuni, iar in baza art. 34 lit. b Cod penal contopeste pedepsele sus-mentionate, aplicand inculpatei pedeapsa cea mai grea, aceea de 6 luni inchisoare. Conform prevederilor art. 81 Cod penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata termenului de incercare de 2 ani si 6 luni”, se arata in hotararea de condamnare.

Sursa foto: Gazeta de Cluj
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

baroul_cluj
judecata fals suspendare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1739 (s) | 34 queries | Mysql time :0.066680 (s)