News Flash:

Daniel Buda:Inainte de a pleca din Minister, Daniel Constantin trebuie sa dea niste explicatii

5 Noiembrie 2015
991 Vizualizari | 1 Comentarii
Daniel Buda
Europarlamentarul clujean Daniel Buda, co-presedintele PNL Cluj, ii cere Ministrului Daniel Constantin sa explice public  de ce a schimbat regulile in timpul jocului in privinta Sub-Masurii 7.2 din PNDR.

"Ii solicit ministrului Daniel Constantin sa explice public de ce Ministerul Agriculturii si Autoritatea de Management pentru PNDR au decis ieri sa schimbe regulile in timpul jocului in privinta Sub-Masurii 7.2 „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica", mai exact pentru infrastructura de drumuri.  

Regula depunerii de proiecte prin PNDR pentru aceasta Sub-masura a fost stabilita de catre Minister si Autoritatea de Management pentru PNDR, prin documentele aprobate si facute publice si anume Ghidul Solicitantului si Anuntul de lansare a sesiunii. Au fost alocati aproximativ 200 de milioane de Euro pentru aceasta sesiune iar inscrierea de proiecte a inceput in data de 24 septembrie. S-au putut inscrie proiecte indiferent de punctaj insa au fost contabilizate ca fonduri doar proiectele cu punctaj peste pragul de de calitate al lunii, respectiv 60 de puncte in luna octombrie. Regula a fost aceea ca sesiunea se va opri in momentul in care proiectele depuse cu punctaj peste gradul de calitate depasesc 120% din suma alocata. Sesiunea de depunere a proiectelor a expirat sâmbata, 31 octombrie iar din informatiile detinute pâna in acest moment, au fost depuse aproximativ 400 de proiecte.

Marti seara insa, ministrul Daniel Constantin a luat decizia, intr-o videoconferinta, de  a emite un ordin de ministru prin care sa se redeschida sesiunea de depunere a proiectelor pâna in data de 18 decembrie. Având in vedere faptul ca sunt depuse proiecte care insumeaza fonduri mai mari decât suma alocata pentru Sub-masura, incalcarea regulilor stabilite prin documente oficiale ne determina sa credem ca aceasta prelugire este facuta cu dedicatie de catre ministrul Constantin, pentru anumite entitati care nu s-au incadrat in timp pentru depunerea proiectelor.

Asadar, ii solicit ministrului Daniel Constantin ca inainte de a pleca din Ministerul Agriculturii odata cu depunerea mandatului Guvernului de catre premierul Ponta, sa explice public si de indata de ce a schimbat regulile in timpul jocului in privinta Sub-Masurii 7.2 si daca Comisia Europeana a fost instiintata in privinta acestei modificari care contravine grav principiilor privind garantarea sanselor egale, respectarea regulilor si a legalitatii si incalca interesul comunitatilor din România.

In calitate de europarlamentar si membru al Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European voi sesiza Comisia Europeana cu privire la aceste modificari care vor afecta grav procesul de absorbtie a fondurilor europene.", arata Daniel Buda intr-un comunicat de presa.


 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

daniel constantin ministerul agriculturii pndr premierul ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1402 (s) | 34 queries | Mysql time :0.054583 (s)