News Flash:

Exclusiv: Un postas din localitatea Sacuieu, judetul Cluj, isi terorizeaza consatenii si ii obliga sa treaca pe la el la aprozar daca vor sa-si primeasca pensiile. Politia nu face nimic pentru ca ar fi mituita cu produse alimentare

15 Decembrie 2014
3602 Vizualizari | 1 Comentarii
Un  grup de localnici din comuna Sacuieu, judetul Cluj, a remis pe adresa redactie Buna Ziua Cluj o scrisoare prin care semnalau abuzuri ale factorului postal Mereu Gheorghe din satul Sacuieu, judetul Cluj. Potrivit acestora, postasul  opreste ilegal din pensiile oamenilor, opreste banii din mandate postale si refuza sa-i restituie oamenilor.Potrivit localnicilor, acest e fapte s-ar fi intamplat in cursul acestui an cand a semnat in fals mai multe mandate postale ale cetatenilor de  etnie roma care erau plecati in Spania si a incasat banii in suma de peste 5000 lei bani proveniti din alocatiile copiilor, ajutor de stat si altele. Semnatarii scrisorii dau si cateva exemple de locatari care au cazut victome postasului in cauza, cum ar fi Banciu Maria din Sacuieu, Lingurar Felicia Rodica din Sacuieu,Rostas Reghina din Sacuieu sau Rostas Irina tot din localitatea Sacuieu.

Din cate se pare, o doamna pe nume Ungureanu Lucretia, domiciliata in Bucuresti, ar fi trimis in cursul lunii Octombrie 2014, prin mandat postal, o suma de banii pentru fratele sau Negru Aurel din Sacuieu, banii care si i-a insusit factorul postal si i-a inapoiat doar dupa doua luni de zile, atunci cand victima a aflat si a facut scandal la posta Cluj.

Localnicii din Sacuieu sustin, de asemenea, capostasul Mereu Gheorghe este protejat de conducerea Postei Cluj,de politia locala din Sacuieu , dar si de Politia Huedin, unde in ultimii ani au fost facute zeci de plangeri la adresa sa, toate musamalizate. Pagubitii mai sustin ca celor de la politie le este frica de acest factor postal, deoarece le-a dat mita miei,porci si branza iar acum le este frica sa ia masuri datorita consecintelor care ar putea avea loc asupra lor.

Postasul obliga satenii care vor sa-si primeasca pensiile sa cumpere de la el de la magazinDe numele  postasului Mereu Gheorghe s-au legat si in trecut acuzatii, mergand de la fapte de violenta si pana la violare de domiciliu sau a corespondentei. Conform Clujmanifest, postasul Mereu Nicolae Gheorghe obliga satenii care trebuie sa-si primeasca pensiile, sa treaca pe la aprozarul lui ca sa faca ceva consumatie, iar dupa ce platesc, la plecare isi obtin pensiile. Tiganii din sat au facut plangere la directorul postei din Cluj, dar plangerile nu au fost luat in considerare. Mai mult, familia postasului se ocupa de corespondentele oamenilor si semneaza pentru tot ce se primeste de la posta. Conform aceleiasi surse, familia batranului Mereu Nicolae Nicusor si a fiului acestuia Mereu Nicolae Gheorghe din comuna Sacuieu, cu dorinta de a acumula apa si pamant, fac ravagii la gospodariile oamenilor. Batranul este oier, iar fiul acestuia postas si din cauza ca nepotul lui Nicusor are o proprietate exact langa ei si nu-si pot extinde grajdurile pentru porci si tarcurie de oi, dupa cum ar dori rau-facatorii, batranul si fiul ii suduie pe toti din sat, care sunt impotriva lor, de mama focului.

Din cate se pare, Mereu Nicolae Nicusor a avut un frate, Mereu Gheorghe, care a decedat, iar fiul acestuia, Mereu Oliver Demostene a mostenit averea defunctului. Dar foc si pulbere, avarul Nicusor nu a acceptat sa aiba doar cota de ½ din averea parintilor. Demostene a plecat de ceva vreme in Germania si cat timp nu era in tara, vecinii acestuia, familia lui Nicusor au inceput atacurile la gospodaria lui Oliver. Ba mai mutau gardurile cu cativa metri in favoarea lor, ba le rupea ca sa le intre oile pe proprietatea lui Oliver, ca sa-i pasca iarba, ba au mai construit cate un cotet fix langa casa omului etc.

La ceilalti vecini, care indrazneau sa vorbeasca cu Oliver, le aruncau rahat (de toate soiurile, de la animale sau de la ei) in curte sau pe casa sau ii injurau pe drum, cand ii observau. Dupa unii mai dadeau cu scorbaciul etc. Cert este ca situatia este pana astazi, la fel. Familia Nicusor numai pamant vede in fata ochilor.

Pe langa faptul ca Nicusorii au comis mai multe infractiuni de tulburare de posesie, violare de domiciliu, loviri sau alte violente, cei doi, Nicusor si Nicolae Gheorghe fiind condamnati in trecut la pedeapsa de 1 an cu suspendare, fiecare, tot datorita acestui conflict, acestia refuza sa se cuminteasca.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

postas1
sacuieu scrisoare abuzuri mereu gheorghe pensiile banii andat postal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1379 (s) | 34 queries | Mysql time :0.065170 (s)