News Flash:

Inapoi si de la capat: Inca o licitatie pentru autostrada Comarnic-Brasov

16 Iulie 2015
983 Vizualizari | 4 Comentarii
drum
Licitatia pentru tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov va fi reluata, termenul limita de depunere a ofertelor fiind 2 septembrie.

In lucru urmeaza a fi doua loturi care insumeaza insa putin peste 10 kilometri, Comarnic - Predeal si Predeal - Cristian.

CNADNR informeaza, prin intermediul unui comunicat de presa, ca a fost initiata procedura de licitatie deschisa pentru atribuirea contractului "Proiectare si executie Autostrada Bucuresti - Brasov, Tronson Comarnic-Brasov, Lot 1: sector Comarnic - Predeal, km 111+300 - km 115+300; Lot 2: sector Predeal - Cristian, km 162+300 - km 168+600 si Drum de Legatura".

Sectorul de 4 kilometri din portiunea Comarnic-Predeal are o valoare estimata a contractului de aproape 167 de milioane de lei, fara TVA, adica peste 9 milioane de euro pe kilometrul de autostrada.

De asemenea, sectorul de 6,3 kilometri de autostrada Predeal-Cristian are o valoare estimata a contractului de aproape 150 de milioane de lei, fara TVA, adica peste 5 milioane de euro pe kilometrul de autostrada.

Durata contractului aferenta celor doua loturi este de 72 luni, din care 24 luni perioada de proiectare si executie si 48 luni perioada de garantie a lucrarilor, finantarea proiectului urmand a fi realizata din fonduri de la bugetul de stat si/sau alte surse legal constituite, mai transmite CNADNR.

Distanta dintre orasele Comarnic si Brasov este de aproximativ 60 de kilometri, iar doar pentru cele doua tronsoane de 10 kilometri se vor cheltui circa 70 de milioane de euro, fara TVA.

La jumatatea lunii iunie, s-a inregistrat un al treilea esec in proiectul de constructie a autostrazii spre Brasov, dupa ce statul nu a reusit sa gaseasca un constructor care sa faca proiectul din bani europeni.

Drumul ar fi trebuit construit de un consortiu format din francezii de la Vinci, austriecii de la Strabag si grecii de la Aktor. Insa aceste companii nu au reusit sa convinga institutiile financiare internationale, precum BEI si BERD, sa finanteze proiectul. Problema este suma uriasa: 1,8 miliarde de euro ar fi costat doar constructia autostrazii, la care se adauga costurile de intretinere pentru o perioada de aproape 26 de ani.

Pe 6 mai, prim-ministrul Victor Ponta i-a spus ministrului de atunci al Transporturilor, Ioan Rus, intr-o sedinta de guvern: "Sa aprobam Master Planul, cu solutia pentru Comarnic-Brasov, ca asta a mai ramas, si apoi putem sa ne retragem in glorie".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

kilometri comarnic predeal predeal cristian cnadnr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047995 (s)