News Flash:

Mihai Seplecan: Cu PSD trebuie suflat si in iaurt asa ca-l atentionam de pe acum pe prefectul Vuscan sa respecte legea

16 Septembrie 2014
796 Vizualizari | 1 Comentarii
Consilierul judetean Mihai Seplecan, presedintele executiv al ACL Cluj, a arata intr-un comunicat de presa faptul ca exista tendinta ca prefectul “apolitic” al judetului Cluj sa interpretez legea dupa bunul plac si sa-i mute de ici, pe colo, in interesul partidului care l-a numit in functie, pe presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitori ai acestora. „Aceste mutari se fac cu scopul expres de a incerca falsificarea rezultatelor alegerilor. Iar cum cei de la PSD sunt specialisti in interpretarea legilor in propriul lor interes, imi revine datoria de a atrage atentia prefectului Gheorghe Vuscan sa respecte litera si sairituil legi, chiar daca pe colegii domniei sale, legea ii cam incurca.”, sustine acesta.

Citeste si: Mihai Seplecan: „N-a construit Ceausescu in 25 de ani cat pot inaugura cei de la PSD in 24 de ore

Potrivit consilierului, conform Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare si al art. 30 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, “prefectii indeplinesc urmatoarele sarcini: a) intocmesc listele cuprinzand persoanele care pot fi desemnate, potrivit legii, presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitori ai acestora, pe care le transmit spre avizare Autoritatii Electorale Permanente, pana cel mai tarziu cu 15 zile inaintea datei votarii;”
   
„Prin urmare, nicaieri nu scrie ca prefectul are dreptuil sau obligatia de a-i muta pe presedintii si loctiitorii acestora din sctiile de votare dupa interes politic dintr-o localitate in alta (sa fie sefi numai simpatizanti de la partidul de guvernamant). Din contra, prin modificarea legii de catre Autoritatea Electorala Permanenta, prin hotarirea numarul 15 din 18 noiembrie 2013, care modifica conditiile de intocmire si avizare a listelor pe care se afla persoanele care pot deveni sefi de sectii de vot, se defineste categoria de “cetateni cu buna reputatie in localitate". Aceasta, precum si faptul ca nu exista in mediul rural suficiente persoane cu studii superioare, au dus la cele doua modificari aduse de Autoritate procedurii prin care un cetatean poate deveni sef de sectie de vot” remarca Seplecan.

Citeste si: ACL solicita DEMISIA ministrului Educatiei

Consilierul a mai amintit faptul ca „se impune obligativitatea ca pretendentii la aceasta pozitie sa fi "absolvit invatamantul general obligatoriu" (articolul 4, alineatul 3) si, in al doilea rand, se prevede ca pot ajunge pe listele cu cetateni din care sunt alesi sefii de sectii de vot si aceia care nu au mai participat la vreun scrutin din aceasta pozitie (prin derogare, conform articolului 7, alineatul 3, unde se spune ca "in procedura de avizare pot intra si persoanele care au participat la cel putin un program de instruire organizat de AEP"). Altceva nimic.”

„Il rog pe prefectul apolitic al Clujului, Gheorge Vuscan, sa se invredniceasca sa aplice numai cat prevede legea. Sa nu justifice ca nu a fost avertizat.”, a aconcluzionat Seplecan.

Citeste si: Mihai Seplecan: Este imposibil sa conduci tara numai cu minciuni si de la televizor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

apolitic cluj gheorge vuscan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0988 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017020 (s)