News Flash:

Monede vechi din aur, parte din patrimoniul cultural, gasite intr-o cladire din centrul Clujului - VIDEO

5 Noiembrie 2015
1010 Vizualizari | 2 Comentarii
Monede recuperate
Politistii clujeni au recuperat 22 de monede din aur, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural national, in urma unei descoperiri facute de  trei clujeni care efectuau un studiu geotehnic.

La data de 26 octombrie, Politia a fost sesizata de catre trei cetateni cu privire la faptul ca, in timp ce efectuau un studiu geotehnic la un imobil din centrul municipiului Cluj-Napoca, au gasit un vas ceramic in care se aflau mai multe monede care pareau a fi din aur.

Politistii din cadrul Compartimentului Patrimoniu Cultural National impreuna cu un expert in mumismatica, in urma deplasarii la fata locului, au stabilit ca monedele in cauza sunt susceptibile de clasare in categoria juridica Tezaur al Patrimoniului National.

Astfel, au fost identificate 22 de monede din aur, respectiv 10 monede din aur de nominal - 4 Ducati Franz Josef, 2 monede din aur de nominal - 1 Ducat Franz Josef, o moneda din aur de nominal - 10 ruble din anul 1899, 9 monede din aur jubiliare ,,Ardealul nostru 1944”.

Valoarea acestora se ridica la circa 7.000 - 8.000 de euro.

Monedele au fost predate Directiei pentru Cultura Cluj, institutie abilitata sa le remita unei institutii muzeale pentru pastrare, valorificare si clasare in patrimoniul cultural national.

Cei trei cetateni au fost primiti de conducerea inspectoratului, care le-a acordat diplome si le-a adresat multumiri pentru spiritul civic.

Acestia au explicat gestul lor si au precizat ca se bucura ca au avut norocul sa gaseasca obiectele de tezaur, insa locul lor este in Patrimoniul Cultural National.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Video


cluj-napoca tezaur
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

irina  | #17292
Cum sa faci bani usor! Cu ceva inteligenta, poti invata simplu cum sa faci bani usor. Noi suntem o echipa in plina ascensiune si inca mai avem nevoie de persoane serioase cu care sa colaboram. Cu noi poti invata pas cu pas cum sa faci bani usor. Iti trebuie doar seriozitate, calculator si conexiune la internet! Cere urgent detalii mai multe la adresa de email:posucailovirina@mail.ru
militaru gheorghe  | #17297
Majoritatea oamenilor care nu reuşesc să acumuleze suficienţi bani pentru a duce viaţa pe care şi-o doresc sunt cei care se lasă cel mai uşor influenţaţi de opiniile celor din jurul lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: autotestsibiu@yahoo.com.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 22 queries | Mysql time :0.042118 (s)