News Flash:

O leguma buna, aproape indispensabila, contine si otrava care te poate ucide. Atentie in ce faza o consumi!

9 Iunie 2015
720 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6572 RON (+0.0022)
USD: 3.9685 RON (-0.0089)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Nu spune nimeni sa nu-l mananci.  Atentie, insa, la niste detalii. Cine ar fi crezut ca banalul cartof  contine otrava in tulpina si frunze si devine periculos daca e lasat…sa devina verde.

Transformarea in verde este urmarea unei mari concentratii a unei toxine numita glicoalkaloida. Suntem avertizati ca otravirea cu cartofi este rara, dar se poate intampla din cand in cand, arata evz.ro.

Moartea survine de obicei dupa o perioada de slabiciune si confuzie, urmata de coma. Potrivit nutritionistilor autohtoni, romanii sunt mari fani ai cartofului si tocmai de aceea ar trebui sa fie atenti “cand mananca una dintre legumele lor preferate”. 

In SUA de exemplu, in ultimii 50 de ani, majoritatea cazurilor de deces au rezultat in urma consumului de cartofi verzi sau a ceaiului din frunze de cartof. Ca un fapt inedit, cartoful nu este singur pe “lista raului”.Minunatele, doritele cirese au in samburii lor acid prusic (cianura de hidrogen). Nu sparge samburii in dinti! Daca mananci, in graba, ciresele cu samburi, nu-i o nenorocire. Daca samburii sunt insa sparti sau zgariati nu-i deloc bine, avertizeaza specilistii care au umblat prin chimia acestei parti a cireselor, unele dintre cele mai cautate fructe de sezon. Nu uita, deci – atentie la cartoful care s-a inverzit! Atentie la spargerea in gura a samburilor de cirese!
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

toxine glicoalkaloida cartofi coma samburi cirese
Distribuie:  
Loading...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0969 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013037 (s)