News Flash:

Paine SANATOASA pentru romani. Autoritatile interzic folosirea E-urilor

10 Ianuarie 2014
838 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor a decis sa interzica folosirea E-urilor la fabricarea painii si a produselor de panificatie, informeaza Romania TV. Un alt pericol pandeste însa alimentatia: desi sunt considerate a fi foarte sanatoase, fructele uscate pot dauna sanatatii deoarece sunt conservate cu ajutorul E-urilor.

Din data de 15 ianuarie, dieta romanilor va deveni una mai sanatoasa. Dupa nenumarate controale care au scos la iveala ca aproape toata painea din comert contine aditivi, autoritatile au decis interzicerea acestora. Astfel, romanii vor manca paine fara coloranti, cu exceptia zaharurilor si caramelului pentru painea din malt. Totodata, painea va cantari minimum 300 de grame, în vreme ce specialitatile de panificatie vor avea o greutate de 150 de grame. Chiar daca painea este alimentul de baza al romanilor, un roman consumand anual 97 de kilograme de paine, medicii nutritionisti recomanda consumul cu moderatie.

Tot nutritionistii ne sfatuiesc sa citim bine etichetele fructelor uscate, chiar daca am putea crede ca sunt un aliment sanatos. Acestea pot fi conservate cu ajutorul unor E-uri periculoase, pot fi uscate artificial sau învelite în glucoza. O metoda nesanatoasa de conservare a fructelor este prin folosirea dioxidului de sulf, foarte periculos, întrucat încetineste asimilarea vitaminei B1 si provoaca dureri de cap si ameteli.

Ca si painea, si fructele uscate trebuie consumate cu moderatie, deoarece au un continut caloric destul de mare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

protectia consumatorilor fabricarea painii panificatie pericol
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1069 (s) | 33 queries | Mysql time :0.017238 (s)