News Flash:

Peste 300 de milioane de lei, la aceasta suma se ridica totalul abaterilor fiscale gasite de Curtea de Conturi la Primaria Cluj

5 Februarie 2016
1423 Vizualizari | 3 Comentarii
Santier Cluj
O suma record de nu mai putin de 330 de milioane de lei, aproximativ in jurul acestei cifre sa invarte totalul abaterilor fiscale inregistrate in activitatea Primariei Cluj-Napoca in 2014, conform auditului financiar asupra conturilor anuale de executie bugetara ale Unitatii Administrativ Teritoriale a Municipiului Cluj - Napoca, arata un raport publicat de curand de Curtea de Conturi Cluj.

Din cate se pare, cea mai mare abatere vine vine din domeniul bunurilor aflate sub sechestru, peste 128 de milioane de lei consituind nimic altceva decat „neinregistrarea in contabilitate a bunurilor asupra carora au fost instituite sechestre". De asemenea, o abatere estimata la 55 de milioane de lei se refera la faptul ca „nu au fost date in administrarea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca terenurile si cladirile in care acesta isi desfasoara activitatea".

Masura dispusa de Curtea de Conturi a fost necesitatea ca Primaria sa-si „clarifice inventarului bunurilor apartinand patrimoniul public al Municipiului ClujNapoca, scoaterea din evidenta contabila a terenurilor si cladirilor retrocedate sau apartinand altor entitati, astfel incat situatiile financiare intocmite sa reflecte imaginea corecta si fidela a patrimoniului real al entitatii".

Potrivit adevarul.ro, in raport se mai arata ca Primaria a efectuat plati pentru lucrari neexecutate de catre Elin GmbH & Co Austria Sucursala Cluj-Napoca in valoare de 133.000 de lei.  Problemele se refera la obiectivul de investitii ce prevede „modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Cluj-Napoca, intretinerea si mentinerea in stare de functionare a punctelor de lumina nou instalate de executant precum si a noilor puncte de lumina instalate de SC Electrica". Practic Primaria a decontat fara justificare „racorduri stilpi la nivelul numarului de stilpi montati in retelele de iluminat public executate la obiectivele: Calea Turzii partea I, Calea Turzii partea II, Aleea Stadion, Uzinei Electrice si Ion I. C Bratianu", arata sursa mai sus citata.

Tot potrivit raportului in cauza se mai poate observa faptul ca in anul 2014 au fost efectuate „plati nelegale reprezentand drepturi salariale acordate necuvenit angajatilor, prin includerea in salariul de baza a unor sume prevazute de art. 14 din Legea nr. 285/2010 (stimulente), in conditiile in care unii angajati nu aveau atributii si nu au contribuit la administrarea creantelor fiscale, asa cum sunt definite de art. 1 din O.G. nr. 92/2003;. Abaterea estimata este de 13.000 de lei. De asemenea, „au fost platite necuvenit ajutoare pentru incalzirea locuintei, unor titulari care detin depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei;" Abaterea estimata 13 milioane de lei. De asemenea, „au fost platite necuvenit ajutoare pentru incalzirea locuintei, unor titulari care detin depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei". Abaterea estimata este de 143.000 de lei.

Contactati de catre sursa citata, reprezentantii municipalitatii clujene au avut de declarat faptul ca "Primaria a contestat raportul Camerei de Conturi Cluj la Curtea de Conturi a Romaniei, iar dupa ce va primi un raspuns isi va formula o pozitie". Legat de stimulentele platite angajatilor, se arata "Aceste stimulente au fost acordate de Primarie in conformitate cu prevederile Legii nr. 284/2010 si a Legii nr. 85/2010. Conform acestora a beneficiat de aceste drepturi intreg aparatul de lucru al Primariei, care se ocupa de stabilirea, constatarea, urmarirea si colectarea veniturilor la bugetul local, nu doar Directia de Taxe si Impozite locale". In prezent decizia privind acordarea stimulentelor a fost suspendata.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Primaria_Cluj
cluj napoca cluj-napoca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Alex  | #19692
Oportunitate de top! Recrutam urgent colaboratori care au timp sa se implice in timpul liber intr-un proiect de anvergura mondiala. Castigurile sunt deosebit de motivante! Asiguram cea mai buna si mai moderna instruire de specialitate! Oferta este pentru toate localitatile din tara. Cereti acum informatii mai multe la adresa noastra de email: xalyanempire@yahoo.com
Mitroi  | #19700
Castiguri din prima luna, prin colaborare part-time sau full-time! 100-285 de euro lunar! Oferta este noua si foarte profitabila pentru colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna, colaborand cu noi intr-o activitate simpla si placuta. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: mrodi67@yahoo.com
lenuta  | #19709
Lucru de acasa pe calculator. 100-285 de euro lunar! Cautam persoane care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time. Domeniul, publicitate online pentru piata americana de carti electronice.

Necesita :
- calculator
- conexiune internet
- cunostiinte minime pc
Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei, adresa de email: lenuta.bin@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1479 (s) | 34 queries | Mysql time :0.055648 (s)