News Flash:

Prefectura a gasit solutia pentru a stopa furtul de lemne din Marisel si violentele impotriva inspectorilor silvici

30 Octombrie 2013
1381 Vizualizari | 0 Comentarii
Gheorghe Vuscan
Prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan, s-a intalnit cu reprezentantii comunitatii locale din Marisel si cu cei ai Directiei Silvice in incercarea de a gasi o solutie la problema exploatarilor de material lemnos la nivelul Comunei Marisel.

Cei prezenti au incercat sa gaseasca o solutie la problema asigurarii materialului lemnos locuitorilor din zona, cu respectarea legislatiei specifice in vigoare. In acest sens, Dorel Oros, directorul Directiei Silvice Cluj-Napoca, i-a asigurat pe cetatenii din Marisel ca institutia pe care o reprezinta pune la dispozitia acestora 600 mc masa lemnoasa scoasa in depozit la drum auto, la un pret mediu de 170 lei/ m³, valorificarea facandu-se in conformitate cu regulamentul de vanzare a masei lemnoase.

In ceea ce priveste modalitatea de exploatare a lemnului, prefectul Gheorghe Ioan Vuscan le-a propus cetatenilor din Marisel si primarului localitatii, prezent la intalnire, sa colaboreze pentru infiintarea de urgenta a unei Asociatii de exploatare la nivelul comunei Marisel. „Aceasta Asociatie va duce la crearea unui numar de locuri de munca si va elimina acele suspiciuni de incalcare a legii, de „furt a padurii”, care persista in randul cetatenilor, in situatia in care firma care exploateaza padurea este dintr-o localitate invecinata sau chiar din alt judet”, a precizat prefectul Vuscan.

Intalnirea de la Prefectura a fost organizata la o saptamana dupa ce doi inspectori silvici au fost agresati si amenintati cu moartea de locuitorii din Marisel, in urma descoperirii in localitatea clujeana a unei cantitati de peste 80 de mc de lemn pentru care nu existau acte. In urma acelui incident, doua persoane au fost amendate de jandarmi cu 500 de lei, in timp ce conducerea Inspectoratului Teritorial Regim Silvic Cluj a anuntat ca va depune plangere penala impotriva agresorilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prefectul clujului gheorghe vuscan marisel material lemnos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1018 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014539 (s)