News Flash:

Primăria Turda, felicitată de Ministerul Fondurilor Europene pentru proiectele aflate în derulare

26 Martie 2018
490 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Turda

Primăria Turda a fost felicitată de către Ministerul Fondurilor Europene România, pentru absorbția de fonduri europene li câștigarea concursului Urban Mobility, în fața unor orașe precum Manchester sau Milano.

”Felicitări Primaria Turda pentru câștigarea premiului Sustainable Urban Mobility Planning cu un plan de mobilitate urbană centrat pe absorbția fondurilor europene! Se creează, așadar, premisele unor bune practici în utilizarea instrumentelor structurale pentru revitalizarea orașelor. MFE se bucură să poată sprijini autoritățile locale pentru modernizarea și dezvoltarea durabilă a serviciilor publice, astfel încât gradul de confort al românilor să crească și accesul tuturor cetățenilor la un transport urban de calitate să fie asigurat.

Printre proiectele contractate de Primăria Municipiului Turda cu MFE, menționăm Reabilitarea sitului poluat istoric - depozit deșeuri periculoase UCT - Poșta Rât (POIM) și TURDA, ORAȘ INCLUZIV - parteneriat local pentru bunăstarea socială a zonelor marginalizate din municipiu (POCU).

Concursul Sustainable Urban Mobility Planning #SUMP este organizat de European Commission anual, începând din 2012. Ajuns la cea de-a șasea ediție, anul acesta și-au depus candidatura peste 2500 de orașe, dintre care primele trei locuri au fost ocupate de Turda (RO), Manchaster (UK) și Milano (IT).

Planul de mobilitate urbană al municipiului Turda a câștigat prin prisma „viziunii clare de planificare, strategiei robuste de finanţare şi obiectivelor măsurabile”. Planul prevede dotarea municipalității cu autobuze electrice, sisteme de e-ticketing, bike-sharing și park & ride, staţii de încărcare electrică, precum și un sistem monitorizare inteligentă a traficului.”, arată reprezentanți MFE.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

turda ministerul fondurilor europene
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017788 (s)