News Flash:

RETETA ZILEI: Gogosi de post PUFOASE, AROMATE, PERFECTE pentru cei dragi

2 Decembrie 2014
1560 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca vrei sa pregatesti un desert gustos si usor de preparat, iti propunem sa incerci aceasta reteta de gogosi. Pufoase aromate, perfecte pentru cei dragi.

INGREDIENTE:

500 g faina
200-250 ml apa calduta
50 ml ulei de floarea-soarelui
7 g drojdie uscata
3 linguri cu zahar tos
esenta de vanilie
coaja de lamaie
zahar pudra vanilat
sare

MOD DE PREPARARE

1. Amesteca faina cernuta proaspat cu jumatate de lingurita cu sare, zaharul tos si drojdia uscata.

2. Toarna treptat apa calduta, esenta de vanilie si coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust si framanta aluatul pana devine usor lipicios, dar omogen.

3. Incorporeaza uleiul si framanta mai departe pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop umezit si lasa aluatul de gogosi sa creasca 60-90 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

4. Pune aluatul pe masa unsa cu ulei si framanta cat sa scoti aerul din el. Intinde foi potrivit de groase si decupeaza formele dorite (fie cu forma, fie cu gura unui pahar).

5. Lasa-le 30 de minute sa creasca si prajeste aceste gogosi pufoase de post in ulei infierbantat. Scoate-le pe un servet absorbant si pudreaza-le cu zahar vanilat.

Secret. Pentru reusita aluatului de gogosi pufoase de post, foloseste toate ingredientele la aceeasi temperatura. Pofta buna!

sursa: ecuisine.ro
foto: www.retete-mancare.com

ingrediente pofta buna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031286 (s)