News Flash:

Senat: Arborarea drapelelor altor state, interzisa - in ce conditii

3 Decembrie 2014
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
drapele
Senatul a adoptat tacit, marti, o initiativa care interzice purtarea sau arborarea pe teritoriul Romaniei a drapelelor altor state, stemele, sigiliile, steagurile sau orice alt insemn national, statal, regional sau individual, asimilate, daca ele aduc atingere in vreun fel demnitatii nationale.

Propunere legislativa privind modificarea Legii 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice este initiata de senatorii PNL Dorin Dobra si Marius Obreja si insusita de mai multi senatori liberali, printre care Teodor Atanasiu, Catalin Boboc, Petru Ehegartner, Sebastian Grapa, Puiu Hasotti, Octavian Motoc, Nicolae Nasta, Liviu-Titus Pasca si Iosif Secasan.

Dupa anuntul privind adoptarea tacita, facut de presedintele de sedinta, unul dintre initiatori, Dorin Dobra a tinut sa se disculpe, precizand ca proiectul de lege nu este "impotriva UDMR".

"Este initiativa mea si a domnului Oreja si, chiar daca dupa nume ar putea parea ca ar fi ceva impotriva UDMR, imi pare rau ca nu am apucat sa dezbatem, in niciun caz nu e asa ceva. Este o initiativa de bun simt", a afirmat acesta.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a intervenit, la randul sau, spunand ca situatiile de adoptare tacita a unor probleme sunt generate de anumite prevederi constitutionale care trebuie sa fie modificate.

Potrivit proiectului, constituie contraventii arborarea drapelului Romaniei de alta forma, cu alte dimensuni, ate modele si cu alta intensitate a culorilor decat cele stabilite potrivit legii sau in stare necorespunzatoare, precum si intonarea imnului national cu alt text si cu alta partitura decat stabilite de lege.

Camera Deputatilor urmeaza sa dezbata acest proiect in calitate de Camera decizionala.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

senatul tacit arborarea drapelului pnl udmr camera deputatilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025810 (s)