News Flash:

Tiberiu Ban despre cazul Uioreanu-SRI: Din dosar a mai ramas doar ambalajul

28 Octombrie 2014
1942 Vizualizari | 6 Comentarii
Tiberiu Ban
Tiberiu Ban, aparatorul lui Horea Uioreanu in dosarul scurgerilor de informatii de la SRI a explicat pentru Buna Ziua Cluj situatia actuala a cauzei, dupa ce judecatorul de camera preliminara a exclus principalele probe care-l incriminau pe fostul presedinte al CJ Cluj.

“Apararea a invocat anumite neregularitati ale urmaririi penale. Dintre acestea, domunul presedinte s-a pronuntat in sensul respingerii unora dar in ce priveste legalitatea autorizarii interceptarilor, a perchezitiilor, a filajului si a perchezitiei informatice, instanta a constatat ca judecatorul care a dat autorizatia nu era competent. Pe cale de consecinta, autorizatia nefiind valabila, toate probele care au rezultat din aceasta activitate sunt lovite de nulitate, deci vor fi scoase de la dosar, dispunand in continuare sa se continue judecata. Practic din dosar a ramas ambalajul, probele privind vinovatia fiind excluse.”

Potrivit prevederilor Noului Cod de Procedura Penala, hotararea pesedintelui Camerei preliminare este supunsa contestatie, care se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Tiberiu Ban a mai mentionat ca pentru exceceptiile care au fost respinse se va consulta cu clientul sau, Horea Uioreanu, caruia urmeaza sa i se comunica incheierea, si vor decide asupra strategiei de aparare pe care urmeaza sa o aplice. “Apreciem legalitatea hotararii in ceea ce priveste inlaturarea probelor nelegale de la dosar.”, a mai precizat avocatul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tiberiu ban horea uioreanu sri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 32 queries | Mysql time :0.060908 (s)