News Flash:

Trei grasimi sanatoase recomandate de dr. Oz

20 Noiembrie 2013
1816 Vizualizari | 0 Comentarii

Grasimile sunt satioase si dau un plus de gust oricarei mese. Din pacate ne-am obisnuit sa credem ca ele sunt periculoase si ca ingrasa. Dr. Oz iti recomanda trei grasimi pe care le poti consuma chiar si la dieta, fara sa-ti faci griji. Grasimile vegetale, in schimb, nu numai ca sunt sanatoase si necesare in dieta oricui, dar sunt foarte utile si in cura de slabire in primul rand pentru ca iti dau o senzatie de satietate de durata. Iata trei grasimi sanatoase pe care le puteti consuma oricand doriti.



1. Uleiul de masline extravirgin



Uleiul de masline contine, antioxidanti, substante antiinflamatoare si acizi grasi mononesaturati care scad colesterolul rau si micsoreaza riscul de boli cardiace. In plus, ei tin sub control glicemia si insulina, fiind utili si diabeticilor.



2. Avocado



Fie ca iti place fructul intreg, fie ca preferi ca consumi ulei de avocado, grasimile din acest fruct te ajuta sa absorbi mai bine vitaminele si antioxidantii, deci este perfect pentru salate. Dr. Oz spune ca avocado este foarte util in cura de slabire, mai ales daca vrei sa dai jos burta.



3. Uleiul de cocos



Uleiul de cocos - sau mai bine zis, untul de cocos, pentru ca este solid la temperatura camerei - contine acizi grasi care regleaza metabolismul si te ajuta sa slabesti mai repede.



Grasimile vegetale sunt foarte sanatoase in stare cruda. Daca le folosesti la gatit ele isi pierd din proprietati. De aceea este indicat sa folosesti uleiul extravirgin de masline doar in salate. Pentru gatit poti folosi un ulei de masline de calitate mai slaba, avand in vedere ca cel extravirgin este mai scump si oricum isi pierde beneficiile la temperaturi inalte. Daca vrei sa beneficiezi de proprietatile uleiului de avocado, ideal ar fi sa mananci fructul crud. Il poti pune in salate, in senvisuri sau il poti intinde pe paine daca e sufucient de copt. Uleiul de cocos este ideal pentru gatit, mai ales pentru calit carne sau legume. Fiind un ulei solid, are un punct de fumegare mai inalt, ceea ce inseamna ca nu isi pierde proprietatile daca il sii pe foc o perioada scurta, potrivit unica.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

grasimile satioase 2 avocado
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1094 (s) | 33 queries | Mysql time :0.015253 (s)