News Flash:

Universitatea Babes-Bolyai, prima universitate din Romania situata in topul 500, deasupra oricarei universitari din tara sau din Balcani

3 Octombrie 2015
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
UBB
Universitatea Babes-Bolyai anunta ca este singura institutie de invatamant superior din Romania situata pe un loc cuprins in intervalul 501-600, din grupul celor mai bune 800 de universitati din intreaga lume. Acest clasament este cuprins in topul The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016, din care mai fac parte, pe pozitiile 601-800, universitatile „Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Vest din Timisoara in aceasta ordine. Toate aceste patru institutii sunt membre ale Consortiului Universitaria.

Clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016 utilizeaza in analiza 13 criterii, cele mai importante fiind grupate in jurul a cinci indicatori principali: calitatea procesului de predare (mediul de invatare), cercetare (numarul si prestigiul publicatiilor), citarile (factorul de impact), perspectiva internationala (personal, studenti si cercetare), relatia cu mediul de afaceri (transferul de cunostinte).

Zonele de provenienta ale celor mai bune universitari din lume

Dintre universitatile comprehensive de prestigiu din Europa Central-Orientala se mai situeaza, pe pozitia 501-600, Universitatea din Varsovia, in timp ce Universitatea Carolina din Praga (fondata la 1348) se afla intre locurile 401 si 500. Universitatile din Cracovia (Jagielona), Belgrad, Ljubljana, Bratislava (Comenius) se plaseaza in intervalul 601-800, iar universitatile din Croatia si Bulgaria lipsesc din acest clasament. Toate universitatile din Ungaria sunt cuprinse in acelasi interval (501-800) ca si universitatile din Romania.

,,Cu toate ca, uneori, apar critici la adresa acestor clasamente, ele sunt, insa, pana la urma, singurele care pot oferi o imagine asupra locului si rolului universitatilor in lume. Clasarea Universitatii Babes-Bolyai in topul mondial al primelor 600 de universitati, reprezinta un loc mai mult decat onorant, in acord cu eforturile pe care cadrele didactice si studentii le-au depus si le depun in activitatea didactica, de studiu, respectiv cercetare. De asemenea, sunt convins ca, in viitor, aceste eforturi vor duce la o clasare si mai buna a universitatii noastre", declara Acad. Prof. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB.

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Universitati
universitatea babes-bolyai clasamentul rectorul ubb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1467 (s) | 34 queries | Mysql time :0.052576 (s)