News Flash:

USTUROIUL VERDE poate face MINUNI pentru organismul tau

20 Martie 2015
901 Vizualizari | 0 Comentarii
Usturoiul verde este recunoscut pentru proprietatile sale curative, fiind considerat in unele bucatarii drept regele condimentelor.

In compozitia usturoiului verde se regasesc o serie de vitamine (A1, B1, B2 si C), substante minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi, dar si anumite substante anticancerigene, scrie doctorulzilei.ro.

Spre deosebire de cateii de usturoi, care au si ei diverse proprietati curative, usturoiul verde este mai fraged, mai suculent si mai putin iute. Pentru ca organismul sa beneficieze din plin de efectele terapeutice ale usturoiului verde, acesta trebuie consumat in stare proaspata sau adaugat in preparate la sfarsit, fara a-l fierbe.

Puteti folosi atat tulpina alb-verzuie, cat si frunzele proaspete la prepararea salatelor, a sandvisurilor, dar si ca ingredient principal la tocanite, supe, fasole verde sau cartofi fierti. Primavara, foarte apreciat pentru gustul sau este si sosul de usturoi verde, iar pentru iarna puteti pune in camara cateva borcane cu usturoi verde in otet, pe care-l puteti consuma cu succes impreuna cu o friptura.

Spre deosebire de usturoiul uscat, cel verde, de primavara, nu ne protejeaza numai de anumite boli, ci ajuta si la detoxificarea organismului.

Studiile cercetatorilor arata ca un consum sustinut de usturoi verde are efecte de prevenire a afectiunilor respiratorii, racelii sau gripei, reducand semnificativ timpul de vindecare, dar ajuta si la ameliorarea durerilor de cap.

Usturoiul verde contine o substanta denumita alicina, un antibiotic natural cu spectru larg, dar si substante cu rol antiviral, antiinflamator si antifungic.

Toate aceste substante intaresc sistemul imunitar, protejand astfel organismul de infectii si alte boli, inclusiv de cancer. S-a demonstrat ca salata din frunzele verzi ale usturoiului combate in mod eficient aparitia diverselor forme de cancer. Cercetatorii francezi au ajuns la concluzia ca absorbtia siliciului din usturoiul verde favorizeaza fabricarea de globule albe anticanceroase, apte sa produca interferon, inamicul principal al celulelor canceroase.

Potrivit specialistilor, o cura cu usturoi verde, consumat seara, timp de cateva saptamani, previne aparitia cancerului. Mai exact, un consum zilnic de 15-20 g de usturoi verde poate reduce riscul de aparitie a cancerului cu 20%. Totodata, consumul a 30-40 g usturoi verde pe zi scade riscul de cancer la san cu peste 35%-40%.

O cura cu ustoroi verde reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Studiile recente au demonstrat faptul ca o dieta bogata in usturoi verde scade tensiunea arteriala, subtiaza sangele si scade nivelul colesterolului „rau", crescand nivelul colesterolului „bun".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

usturoiul substante minerale fosfor sulf potasiu siliciu iod calciu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0880 (s) | 33 queries | Mysql time :0.015801 (s)