News Flash:

Abator din comuna Iara inchis, dupa ce s-au constatat nereguli in urma unui control

28 Martie 2014
5396 Vizualizari | 0 Comentarii
Activitatea economica a unui abator din comuna Iara a fost suspendata pentru 30 de zile si 825 kilograme carne de bovina, in valoare de 11.000 lei, au fost confiscate de politistii de investigarea fraudelor.

Politistii din cadrul Serviciul Judetean de Investigare a Fraudelor Cluj impreuna cu alte institutii abilitate ale statului, au dispus suspendarea activitatii unui agent economic pentru 30 de zile, aplicand o sanctiune contraventionala de 22.000 lei si au dispus confiscarea a 825 kg carne de bovina, in valoare de 11.000 lei.

Citeste si: Cum castiga contracte in Cluj firma Michelangelo

La data de 20 martie a.c., politistii din cadrul Serviciului Judetean de Investigare a Fraudelor Cluj, impreuna cu inspectori din cadrul Directiei Sanitar- Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Cluj si a Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj, au efectuat un control de specialitate pe linia prevenirii si combaterii faptelor de evaziune fiscala. Cu aceasta ocazie, a fost verificata activitatea unui agent economic desfasurata la punctul de lucru din comuna Iara, avand ca obiect principal de activitate abatorizarea si comercializarea animalelor vii.

Citeste si: Pozitia DSP Cluj in scandalul carnii alterate

In urma neregulilor constatate, administratorul agentului economic a fost sanctionat contraventional cu amenda de 22.000 lei conform H.G.984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, iar cantitatea de 825 kg carne de bovina,  in valoare de aproximativ 11.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii.

Totodata, s-a dispuns suspendarea activitatii economice desfasurata de catre societatea comerciala la punctul de lucru din comuna Iara, pentru o perioada de 30 de zile, in vederea remedierii deficientelor constatate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

abator comuna iara suspendata control neregulilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2362 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018128 (s)