News Flash:

Consilierii USL din Turda isi fac singuri legea

17 Aprilie 2013
1241 Vizualizari | 0 Comentarii
Legea administratiei publice locale este ignorata de consilierii USL care conduc, in continuare, sedintele in mod abuziv. Grupul PDL-UDMR din Consiliul Local a parasit ieri sala de sedinte in frunte cu primarul Tudor Stefanie.

Scandalul a pornit de la cele opt proiecte de hotarare intruduse in ultimul moment pe ordinea de zi a sedintei extraordinare de ieri, initiatorii fiind consilierii USL-PPDD si PC.

Acestea fac referire, printre altele, la desemnarea reprezentantului municipiului Turda in AGA de la SC. Domeniul Public Turda S.A, de la Salina Turda si de la Compania de Apa Aries SA sau aprobarea cuantumului lunar de carburanti pentru autoturismele aflate in dotarea Consiliului Local al Municipiului Turda.

Sorin Bichis
, liderul PDL din Consiliul Local, si colega lui de partid, Daniela Florea, au reclamat faptul ca nu au fost consultati in comisii privind proiectele nou-introduse pe ordinea de zi, doar o parte a consilierilor reunindu-se pentru a-si exercita rolul consultativ privind documentele in cauza, iar membrii PDL si UDMR n-au fost invitati la discutii. Cu alte cuvinte din comisia doi de exemplu condusa de Crisan Rozalia de la PPDD au participat trei persoane, doua nefiind instiintate despre reuniune.

In replica sefa comisiei spune ca nu sta in atributiile ei sa cheme lumea la sedintele de comisii.

"Este de competenta secretarului Consiliului Local sa anunte membrii comisiei sa se reuneasca. Sedinta s-a tinut la 11,30 aproximativ, nu e treaba mea ca nu s-a anuntat, secretarul comisiei a fost insiintat despre aceasta sedinta, spune Rozalia Crisan.

La randul sau, Matei Cristian de la USL spune ca a semnat si procesul verbal al sedintei cu pricina si nu isi explica de ce nu au fost chemati si ceilalti membri ai opozitiei.

"Doua colege ale noastre nu au participat la sedinta – Florea Daniela si Iurean Victoria- ati fost trei membri, unul dintre proiecte va vizeaza direct pe dumneavoastra, deci in mod normal dumneavoastra trebuia sa va abtineti pentru introducerea pe ordinea de zi, si ar fi ramas doar doua voturi, total insuficient, nu se obtinea cvorumul prevazut de lege!”, a comentat Sorin Bichis.

In cele din urma consilierii UDMR-PDL au parasit sedinta reclamand abuzuri ale alesilor locali din coalitia aflata la putere.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

usl pdl-udmr consiliul local primarul tudor stefanie aga salina turda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3347 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018071 (s)