News Flash:

Continuarea combinatului social de la Campia Turzii

12 Martie 2013
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
Mechel Campia Turzii
Senatorul social-democrat Alexandru Cordos, viceliderul grupului PSD din Senat, a transmis o intrebare primului ministru Victor Ponta si ministrului Muncii, Mariana Campeanu, legat de co-finantarea combinatului social de la Campia Turzii. Avand in vedere disperarea muncitorilor din zona, proaspat disponibilizati de la Mechel, si valul de proteste ulterioare, un combinat social ar putea fi singura gura de aer care ar putea salva comunitatea. Un strop de apa intr-un desert, dar totusi aceasta investitie va putea mobiliza putin comunitatea orasului lovit dupa plecarea Mechel.

"În luna ianuarie a acestui an, la Campia Turzii, a avut loc lansarea proiectului Combinatului Social adresat muncitorilor disponibilizati de la combinatul Mechel. Initiativa apartine A.J.O.F.M. Cluj, parlamentarilor, autoritatilor administratiilor locale si judetene avand drept scop, reintegrarea pe piata muncii a persoanelor disponibilizate, fiind primul proiect de acest gen care se va derula în Romania.

Valoarea de finantare a Combinatul Social este de 6,4 milioane de euro, din care 4 milioane de euro vor fi folositi pentru fondarea asociatiei si achizitionarea de utilaje necesare productiei, şi în cadrul careia vor activa 380 de fosti angajati ai Mechel Câmpia Turzii.
Comisia Europeana si-a dat acordul pentru finantarea a 50% din proiectul de 6,4 milioane de euro dar banii pentru co-finantare nu au fost cuprinsi in bugetul pe anul 2013.

Avand în vedere cele comunicate, va rog sa aveti amabilitatea de a-mi preciza ce masuri se pot lua la nivelul Guvernului Romaniei, astfel încat banii pentru co-finantare să fie alocati pentru a se continua  proiectul Combinatului Social Campia Turzii?", arata in scrisoarea sa Alexandru Cordos.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

senatorul social-democrat alexandru cordos psd senat victor ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034834 (s)