News Flash:

Debut in forta pentru Seplecan la sefia CJ Cluj. Comisia Eurpeana i-a facut o vizita in legatura cu Centrul de Management Integrat al Deseurilor

14 Iunie 2015
1443 Vizualizari | 1 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8831 RON (0.0000)
USD: 4.0924 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
In cursul zilei de ieri, 11 iunie, la nici 48 de ore de la instalarea in functie, noul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Mihai Seplecan, impreuna cu vicepresedintele Horatiu Catarig, au primit vizita unei delegatii a reprezentantilor Comisiei Europene si a Ministerului Fondurilor Europene – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu.

Scopul acestei vizite l-a reprezentat analiza stadiului Proiectului SMIS 17116Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj” impreuna cu toti factorii implicati in gestionarea acestuia, prin identificarea problemelor intampinate pana in prezent in ceea ce priveste implementarea acestuia, identificarea de modalitati concrete de deblocare a contractelor din cadrul proiectului, respectiv posibilitatea de finantare a proiectelor pentru perioada 2014-2020. Ulterior intalnirii de la sediul Consiliului Judetean Cluj, membrii delegatiei comune a Comisiei Europene si AM POS Mediu-Ministerul Fondurilor Europene au efectuat o vizita de lucru la santierul viitorului Centrul de Management Integrat al Deseurilor (CMID), acestora asigurandu-li-se posibilitatea de a vedea la fata locului stadiul fizic al lucrarilor derulate pana in acest moment.


In urma intalnirilor, extrem de aplicate si de productive, s-a convenit asupra etapelor ce urmeaza a fi parcurse in mod prioritar in viitorul apropiat. Astfel, urmeaza ca in perioada imediat urmatoare Consiliul Judetean Cluj sa demareze licitatiile pentru asistenta tehnica, cea pentru construirea celulei de depozitare si a zonei administrative din cadrul CMID, respectiv, licitatia pentru Zona Tehnica - statia de tratare mecano-biologica si statia de sortare cu infrastructura adiacenta din cadrul CMID. In acelasi timp insa, reprezentantii Comisiei Europene au subliniat necesitatea derularii  in regim de maxima urgenta, de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Eco-Metropolitan, a licitatiei pentru selectarea operatorului economic ce va realiza colectarea selectiva a deseurilor. In acest context, s-a subliniat faptul ca demararea acesteia este una imperios necesara, de indata, ea nefiind conditionata in niciun fel de finalizarea proiectului SMID si urmand a fi conceputa in doua etape, respectiv pana la finalizarea instalatiilor si dupa acest moment. Tot in acest context, au fost analizate o serie de chestiuni referitoare la problematica depozitarii temporare a deseurilor.

„Ceea ce este extrem de important si ce trebuie subliniat e faptul ca in urma negocierilor pe care le-am purtat cu reprezentantii Comisiei Europene am reusit sa deblocam cele mai problematice aspecte care grevau pana acum buna implementare a proiectului. Mai concret, am convenit asupra unor etape de parcurs, vestea cea mai imbucuratoare fiind aceea ca banii europeni nu se vor pierde in nici un caz ci chiar dimpotriva, lucrarile vor fi declarate eligibile si vor trebui finalizate pana la sfarsitul anului 2016. Desigur insa, nu intentionam sa uzam prea mult de aceasta posibilitate, noi fiind interesati si decisi sa finalizam cat mai rapid lucrarile la acest proiect vital pentru judet” a declarat Mihai Seplecan, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In ceea ce priveste problema achitarii unei anumite redevente de catre Consiliul Judetean Cluj pentru realizarea depozitarii temporare a deseurilor, s-a subliniat necesitatea ca o asemenea decizie sa fie extrem de bine fundamentata si in niciun caz sa nu se reflecte in cresterea costurilor pe care consumatorii finali-cetatenii vor trebui sa le suporte. Totodata, a reiesit necesitatea ca toate cele 82 de unitati administrativ-teritoriale care compun A.D.I. Eco Metropolitan sa dea dovada de buna credinta si responsabilitate, urmand sa primeze strict interesul general al comunitatii si al clujenilor si nu doar interesul particular al unora dintre membri.

„O alta problema care ne preocupa in mod esential si pentru a carei rezolvare am intreprins deja demersuri e problema sociala, a persoanelor defavorizate care locuiesc in proximitatea rampei de la Pata Rat. In acest sens, am actionat deja, dorinta si intentia noastra ferma fiind ca un numar cat mai mare din cei care azi isi castiga existenta de pe urma acestei rampe sa fie implicati in procesul de inchidere a depozitului neconform si, ulterior, sa fie angajati in cadrul statiei de sortare” a mai declarat Seplecan.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

2(1)
mihai seplecan horatiu catarig comisiei europene
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1498 (s) | 33 queries | Mysql time :0.019338 (s)