News Flash:

Manastirea Sfanta Macrina din Cluj sarbatoreste 20 de la infintare

6 Iunie 2013
1509 Vizualizari | 0 Comentarii
Manastirea Sfanta Macrina
Manastirea greco-catolica Sfanta Macrina va marca intre 5 - 8 iunie aniversarea a 20 de ani de la infiintare, informeaza ziuadecj.ro.

In intervalul amintit Ordinul Surorilor „Sfantului Vasile cel Mare" (OSBM), Provincia „Inima Neprihanita a Sfintei Fecioare Maria" va organiza mai multe evenimente aniversare la manastire.

"Programul cuprinde, zilnic, Utrenia, Vecernia si Sfanta Liturghie, fiind o invitatie pentru toti cei care doresc sa patrunda in ritmul vietii de rugaciune al manastirii. Sarbatoarea este si un prilej de a cunoaste istoria Surorilor Baziliene printr-o succesiune de prezentari in imagini ce sunt realizate de surori pe parcursul intregii saptamani", arata reprezentantii Eparhiei greco-catolice intr-un comunicat transmis presei.

In biserica manastirii vor avea loc conferinte spirituale ce vor fi sustinute de preotul Cristian Langa, profesor si indrumator spiritual la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Evanghelistul" - joi, de la ora 17.30, respectiv de preotul Henryk Urban din Ordinul „Societatii lui Isus", vineri 7 iunie, ora 17.30, dupa slujba Vecerniei.

"Programul din primele doua zile, 5 si 6 iunie, se incheie prin marturii si alte momente artistice cu copii si tineri, iar in seara de vineri 7 iunie, tinerii din Grupul „Triumful Inimii Neprihanite" vor petrece, in fata Sfantului Sacrament, un timp de Adoratie Euharistica impreuna cu Surorile OSBM", mai arata reprezentantii Eparhiei greco-catolice.

In cadrul Sfintei Liturghii arhieresti de sambata, 8 iunie, de la ora 10, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihalmeanu va da Surorilor OSBM o binecuvantare speciala cu ocazia evenimentului.

Anul 2013 a marcat aniversarea a 20 de ani de la infiintarea tuturor manastirilor surorilor din Ordinul "Sfantul Vasile cel Mare" din Romania.

"Prin zilele aniversare organizate la Gherla (intre 22-25 martie) si Baia Mare (in 26 mai), precum si cu ocazia programului sarbatoresc ce se va desfasura la Cluj-Napoca, unde se afla si Casa Provinciala OSBM - Manastirea <Sf. Macrina>, Surorile acestui ordin, impreuna cu Maica Valentina Hadarau, Superioara provinciala, doresc sa transmita lumii contemporane „mesajul iubirii lui Dumnezeu si a aproapelui, pentru ca sa fim purtatoare de Hristos in lumea de azi. Sa ne lasam deschise lucrarii harului in noi, pentru a imita virtutile si viata Preasfintei Fecioare Maria sub al carui patronaj este si Provincia noastra", arata reprezentantii manastirii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

manastirea greco-catolica sfanta macrina osbm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2970 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012463 (s)